Szegeden fejezte be Fekete-Győr András a Momentum kampányát

Vele tartott egy egykori külügyminiszter, Balázs Péter is.

2019. május 26. 07:10

Szegeden fejezte be Fekete-Győr András a Momentum kampányát

– Én itt zárok, a listavezető párttársa, Cseh Katka Debrecenben van a plakátautónkkal. Vasárnap is pultozunk még egy kicsit, de vasárnap már minden magáról a szavazásról szól – mondta a Momentum elnöke Szegeden a nagyposta előtt a Széchenyi téren. Fekete-Győr András a választással kapcsolatban kifejezetten bizakodó volt, a legfrissebb fölmérések hét százalék köré mérik a Momentumot, ez egy képviselői helynek bőven elég, kettőhöz viszont még kevés.

(fotók: Simon Ágnes Georgina)

– Szerintem az is benne van ebben a népszerűségben, hogy megjelent a NOligarcha applikáció – jegyezte meg Fekete-Győr. Mi ez az app? Egyelőre csak Androidra adták ki, vonalkódokat leolvasva kiderülhet, hogy az adott termék, szolgáltatás NER(-közeli) vállalkozóé. Guy Verhofstadt budapesti látogatása is föllelkesítette a – ha ez egy sporttudósítás lenne azt írnám lilákat, hogy nem legyen szóismétlés – momentumosokat, akik vele álltak ki a Lopásgátló Reformcsomagot.

Guy Verhofstadt Budapesten

– Kormánytagok családtagjai ne nyerjenek EU-s projekteket, csak akkor kapjunk támogatást az Uniótól, ha csatlakoztunk az Európai Ügyészséghez, és szeretnénk egy független uniós ügynökségre bízni a pályázatok elbírálását és a pénzek kiosztását – jelentette ki Fekete-Győr András.

Balázs Péter egykori külügyminiszter arról beszélt, tizenhat volt minisztert és államtitkárt képviselt a Momentum mellett 1990-től a második Fidesz-kormányig, Jeszenszky Gézától Bozóki Andráson át Székely Tamásig. – Ez egy pártokon átívelő társaság, amelynek programja a Látlelet Magyarországról elég kemény kritikákat fogalmaz meg. A Momentumhoz boldogan jöttem, mert olyan programjuk van, amely megérdemli, hogy bejussanak az Európai Parlamentbe. Azt szeretném, ha ezt a kitűnő programot, amelyet összeraktak, tudják képviselni. Érezze magát otthon Orbán Viktor Közép-Ázsiában, de minket meg hagyjon Európában! Ezért is lenne fontos a Momentum bejutása az EP-be! – mondta Balázs Péter.

A sajtótájékoztató után egyébként nem sokkal jelent meg Fekete-Győr András Facebook-oldalán egy rövid videó egy Fejér megyei kirándulásról.

gszl