Ujhelyi válogatott piros mezében üzent a Fidesznek

Az MSZP kampányfőnöke pirosként és magyar hazafiként kívánja képviselni Magyarország érdekeit az európai intézményekben.

2019. május 26. 16:01

A magyar labadrúgó válogatott meggypiros mezében  szavazott Ujhelyi István, aki családjával járult az urnákhoz Szeged-Szőregen. Fia első szavazóként vett részt az EP-választáson.

„Számomra a hazaszeretet most azt jelenti, hogy Európában akarom tartani Magyaroszágot” 

– mondta a Facebookra feltöltött videójában az MSZP-Párbeszéd listájának 2. helyezettje. 

Ujhelyi szavazásra biztatta a választókat, és arra kérte híveit, hogy keressék fel ismerőseiket, és buzdítsák őket voksolásra:

„Kérdezzék meg tőlük, hogy egyetértenek-e, szeretik-e mindazt, ami minket körbevesz, amit Obánisztánnak hívunk. Nem kellene inkább valami másik Magyarországot, egy demokratikus, friss levegőjű, szabad, európai Magyarországot varázsoljunk ismét?”

Ujhelyi videójában kitért a berettyóújfalui ügyre is, ahol egy MSZP-s delegáltat hazakültek a társai, mert a zakója alatt piros színű ingben jelent meg a szavazókörben.

Az MSZP-Párbeszéd EP-képviselő-jelöltje üzent a Fidesznek és a hatalomnak: „Milyen ország ez, ahol a hatalom még erre is figyel, hogy ilyen módon is megnehezítse az ellenzék dolgát.”

Az iskolaigazgató, akit sokan ismernek a településen, nem ellenkezett, hazament átöltözni. Az MSZP bejelentette az esetet a Nemzeti Választási Irodánál. A párt szerint „teljesen nonszensz döntés” született.

Az NVI egyébként azt közölte az esettel kapcsolatban, hogy a szavazatszámláló bizottság tagjai nem viselhetnek olyan öltözéket vagy kiegészítőt, ami jelöltre vagy pártra utal.