Az új igazságügyi miniszter bement az állami tévébe, és megmutatta: eminens Orbán-tanítvány

Persze kétségünk ezzel kapcsolatosan eddig sem nagyon volt, de Varga Judit csillagos ötös feleletét látva végképp nincsen.

2019. július 16. 03:03

Az új igazságügyi miniszter bement az állami tévébe, és megmutatta: eminens Orbán-tanítvány

Ősszel indulnak a konkrét viták az igazságügyi alkalmazotti és a bírói bérek rendezésének részleteiről, jövőre pedig remélhetőleg megkezdődik a folyamat – közölte a nemrég kinevezett, új igazságügyi miniszter az M1 hétfő esti műsorában.

Varga Judit azt mondta, a kormányfő megígérte neki, hogy számíthat a támogatására a fizetések rendezésének ügyében, mert méltatlan az igazságszolgáltatásban dolgozók bére.

Az új miniszter arról is beszélt, hogy tiszteli elődjét, Trócsányi Lászlót, és folytatni akarja az általa megkezdett munkát, de megjelentek új célkitűzések is, mivel mostantól az Igazságügyi Minisztérium segíti majd az Európai Unióval kapcsolatos magyar politikát.

A magyar jogalkotást érő brüsszeli kifogásokról Varga Judit azt mondta: boszorkányüldözés zajlik.

Ugyan bevett gyakorlat, hogy a tagállamok időnként színtiszta jogi vitába keverednek az EU-val, Magyarország esetében nem erről van szó, hanem politikáról – közölte, a Sargentini-jelentést is ebbe a kategóriába sorolva.

Azt mondta, miniszterként folytatja államtitkárként megkezdett munkáját, a hetedik cikkely szerinti eljárás ügyében képviseli a magyar érdekeket (ami alatt természetesen valójában a kormány érdekeit kell érteni, ismerve a fideszes retorikát). 

Varga szerint a tagállamok kölcsönös tiszteletére épülő Európát kell szorgalmazni.

A miniszter úgy értékelte, hogy a visegrádi négyek együttműködése (az életben nem találja ki!):

hihetetlenül sikeres.

Mint mondta, sikerült megakadályozniuk, hogy Manfred Weber vagy Frans Timmermans legyen az Európai Bizottság elnöke. Ursula von der Leyennek, a poszt várományosának személyiségéből, múltjából szerinte arra lehet következtetni, hogy nyitottabb lesz Közép-Európa problémáira. Ugyanakkor Varga hozzátette:

ha az EB új elnöke a magyar nemzeti érdekeket sértő lépésre készülne majd, azt hárítani fogják.

Mert hát mi kemények vagyunk, és velünk Brüsszel nem packázik! Ezt persze nem mondta, de nyilván oda kell érteni.

Varga Judit a migráció ügyére is kitért, hiszen az kihagyhatatlan téma a kormánytévében. Azt mondta, az a cél, hogy hosszú távon olyan megoldás szülessen, ami minden állam érdekeit figyelembe veszi, és nem fogják hagyni, hogy a döntéshozatal során megkerüljék Közép-Európát. Ebben a témában meglepően finoman fogalmazott. 

Mindezek alapján, meg úgy egyébként is: van még bárkinek szemernyi kétsége is afelől, hogy Varga Judit Orbán Viktor egyik eminens tanítványa, aki álmából felkeltve is séróból löki a minimálisan ugyan fazonírozott, de azért még így is ízig-vérig Rogán- és Habony-féle, központi propagandadumát? Ugye, nincs?

kmn

(Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)