Megint hazudik Bartók Csaba Szegedről, de már meg se lepődünk

„Szegedi kommunikációs felelősként” – így határozza meg magát – a szegedi Fidesz elnök először szólalt meg. Igaz, jobban járt volna ő is és mi is, ha továbbra is csendben veszi fel a tiszteletdíját.

2019. augusztus 26. 08:18

Megint hazudik Bartók Csaba Szegedről, de már meg se lepődünk

„Ez a fejlesztési terv nincsen jóváhagyva a kormányzat részéről, ezért nincs is hozzárendelve forrás. Vagyis ma délután Botka László egy olyan látványtervvel akarja becsapni a szegedieket, amelynek megépítése mögött nincsen fedezet, és nincsen kormányzati engedély.”

Csütörtökön a Tisza Szeged Főutcája projekt látványterveinek bemutatása előtt jelent meg a szegedi Fidesz-elnöknek, Bartók Csabának egy közleménye, ebből származik a fönti idézet. Mivel Bartók Csabának nem a valóságot kell kommunikációs felelősként mondani, hanem azt, amit leírnak neki a papírra, ezért vegyük sorra itt, mi és hogyan történt, történik valójában!

  • A Modern Városok Programban – tudják, amelyiket a Fidesz szerint, készüljenek, újabb jobboldali hazugság következik, Szeged és Botka László polgármester semmibe vesz – szerette volna a városvezetés újragondolni az alsó rakpartot.
  • Szeged a kormánnyal tervpályázatban egyezett meg, a finanszírozásához kapcsolódó előterjesztéshez alapul szolgáló adatokat elküldték a kormánynak. Magyarul ez azt jelenti, Szeged mindent előkészített, a kormánynak csak annyit kellett volna mondani, rendben.
  • A kormány ehelyett azt mondta, nem, mert valójában (semmire) nincs pénz, ha valamit Patyomkinnak lehet nevezni, akkor az a Modern Városok Program.
  • Szeged erre azt mondta, nem baj, megcsináljuk akkor mi, saját forrásból, saját erőből.

Ezeket az építészeti ötleteket lehet megnézni a Reök palota előtt, és ezekről lehet szavazni a faházikóban ott, a Magyar Ede téren – illetve a neten is, ha ide kattintanak.

És ami talán a legfontosabb:

semmilyen kormányzati engedély nem szükséges ehhez a beruházáshoz, bármelyik elképzelést is valósítja meg végül Szeged.

Azaz annyi történt, hogy szeretettel gratulálhatunk ahhoz Bartók Csabának, hogy életében először a Modern Városok Program „Szegedi kommunikációs felelőseként” megszólalt, ám pont ugyanúgy csacskaságokat beszél, mint amikor Fidesz elnökként mond bármit.