Szökőkút épülhet a Mátyás király térre

Őszköszöntő családi napon várták az alsóvárosiakat a Mátyás térre péntek délután. A kicsik pónitaxizhattak, lovagolhattak és játszhattak, míg a szülők a városrész jövőjéről beszélhettek a polgármesterrel és a helyi képviselőjelölttel.

2019. szeptember 20. 17:45

Későnyárias meleg várta azokat, akik péntek délután a Mátyás teret választották a pihenésre. A gyerekek figyelmét az ügyességi játékok, körhinta, pónilovaglás és pónitaxi, valamint a Grimm-Busz Színház vidám műsora kötötte le, míg a szülők a városrész jövőjéről érdeklődhettek.

Tovább szépül Szeged egyik legkedveltebb tere, az alsóvárosi Mátyás tér. A területben rejlő lehetőségekről Kovács Tamás, az Összefogás Szegedért Egyesület képviselőjelöltje Botka László polgármesterrel egyeztetett, azután, hogy az elmúlt hetekben felmérték az itt lakók igényeit.

Ennek megfelelően megújulhat alsóváros emblematikus tere, a Mátyás tér. Az itt élők kérték a fejlesztést, ezért közösségi rendezvényekre alkalmas teret alakítanak ki, és egy szökőkúttal is bővülnek a terület látványosságai  – mondta Kovács Tamás.

A Mátyás tér az ott található patinás templommal és fereneces kolostorral fontos turisztikai pontja Szegednek. Sokan rácsodálkoznak a városba látogatók közül a gyönyörű épületegyüttesre.

A Mátyás tér mellett a Szabadság teret is újragondolhatják, a mostani, rossz állapotú füves pályán több, korszerű pálya épül, a kopott salak futókört pedig rekortán borításra cserélik. Több szabadtéri játék is lesz a területen.