Hírzóna

Hat és fél év börtönt kapott egy montenegrói drogcsempész Szegeden

Hat és fél év börtönt kapott egy montenegrói drogcsempész Szegeden

2018. október 10., szerda
Hat és fél év börtönt kapott egy montenegrói drogcsempész Szegeden

Jogerősen hat és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék szerdán egy montenegrói állampolgárt, aki 22 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni.

A bíróság a jelenleg 40 éves férfit különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásában mondta ki bűnösnek, és a szabadságvesztés mellett hét évre kiutasította Magyarország területéről. A vádlott a kölcsöntartozásai miatt kilátástalan helyzetbe került, amikor egy albán nemzetiségű hitelezője felajánlotta neki, hogy kábítószer-csempészéssel rendezhetné adósságait. A megbízás szerint a vádlottnak a kábítószert Magyarországon keresztül Ausztriába kellett szállítania. A férfi kölcsönkérte testvére személygépkocsiját, amelyet át is adott megbízójának a kábítószer elrejtése érdekében. A vádlott 2017. október 17-én jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A pénzügyőröknek gyanússá vált a jármű szerkezeti felépítése, a tételes vizsgálat során az első ülések alatt kialakított rejtekhelyet találtak, amelyből 34 csomagban, több mint 22 kilogramm marihuána került elő. A szakértői vélemény szerint a drogszállítmány összes hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának legalább 1,6-szerese volt. Az ügyészség, valamint a védelem és a bűnösségét beismerő vádlott - élve az új eljárásjogi szabályok adta lehetőséggel - egyességet kötött a büntetésről és intézkedésekről, amelyet a törvényszék előkészítő ülésén jóváhagyott.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.