Hírzóna

Idős asszonyt raboltak ki Szegeden

Idős asszonyt raboltak ki Szegeden

2018. október 10., szerda
Idős asszonyt raboltak ki Szegeden

A Szegedi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát egy 36 éves férfival szemben, aki egy idős nő táskáját elvette.

A megalapozott gyanú szerint a férfi július 14-én 11 óra körül figyelt fel a belvárosban sétáló idős asszonyra, akit követni kezdett, majd szóba elegyedett vele. A nő vállán egy hátizsákot viselt. Amikor az otthonához ért, a férfi a társasház emeleti lakásához is követte a sértettet, majd egy óvatlan pillanatban levette annak válláról a táskát és elfutott vele. A bejelentéstől számított öt órán belül a helyi körzeti megbízottak azonosították, majd elfogták és előállították a feltételezett elkövetőt. Az otthonában tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták a táskával együtt ellopott készpénzt, és a gyanúsított megmutatta, hogy hol dobta el a hátizsákot a sértett irataival együtt. A helybeli férfi a cselekmény elkövetését elismerte. Ellene kifosztás bűntettének elkövetése, valamint közokirattal visszaélés vétségének elkövetése megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Szegedi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.