Politika

Szeged 2030: kormányzati támogatást kaphat a jobboldali "mentőprogram"

Szeged 2030: kormányzati támogatást kaphat a jobboldali "mentőprogram"

2019. február 1., péntek
Szeged 2030: kormányzati támogatást kaphat a jobboldali "mentőprogram"

Csütörtökön Szegeden járt Varga Mihály pénzügyminiszter, akinek Bartok Csaba, Fidesz szegedi elnöke mutatta be a Szeged 2030 programot. De mi ez a program?

A Szeged 2030 program előkészületei tavaly nyáron indultak - tudtuk meg Bartók Csabától. A helyi Fidesz ugyanis azt szeretné, ha egy olyan városfejlesztési program jönne létre, ami meghatározza Szeged következő évtizedét és hosszátvon is sikeres pályára állítja a várost.

"Arra kértük a szegedi, konzervatív jobboldali gazdasági szakembereket, közéleti szereplőket, hogy mondják el nekünk, szerintük miben és hogyan tudunk előrelépni, hogy Szeged az őt megillető helyre kerüljön a városok rangsorában, és minden szegedi számára legyen lehetőség a tisztes gyarapodásra és a nyugodt életre."

- fejtette ki a program lényegét nagyon röviden Bartók. Az ismert és elismert szegedi szakemberek több száz oldalnyi tanulmányt állítottak össze, ebből készít most egy rövidített verziót a párt. Az már most világosan látszik - magyarázta Bartók Csaba, hogy rengeteg hasznos és a várost sikeres irányba mozdító gondolat született. "Csütörtökön ezt mutattam be Varga Mihály pénzügyminiszter úrnak. Felvázoltam neki, hogy mit szeretnénk elérni és milyen terveink vannak a Szeged 2030 programmal. Úgy gondolom, illetve azt láttam rajta, hogy tetszett neki az elképzelésünk."- mondta Bartók. A szegedi Fidesz elnöke hozzátette, hogy a dokumentumok összegzése és értékelése után egy átfogó anyaggal szeretnének a szegediek elé lépni és nyilvánosan is bemutatják majd a terveket. Hangsúlyozta, hogy a Szeged 2030 egy olyan program, amiben nem csak a különféle területek szakembereinek a tanácsaira voltak kíváncsiak, hanem minden szegedi véleményére is. Ezért

a szegedieket is megkérdezi majd a párt, hogy ők mondják el, milyen városban szeretnének élni, mi az, amelyekre szükségük van a boldoguláshoz, illetve azt is mondják el, hogy mivel elégedetlenek jelenleg, mik azok, amiken nagyon gyorsan változtatni kellene.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.