Mini lakókocsit terveztek a BMW-nél

2019.01.13. 11:34

Kétszemélyes mindent járó hintóval jött ki a BMW dizájnstúdiója. Az infók és a képek alapján egész használhatónak tűnik, de sajnos nagyon úgy néz ki, csak egy North Face reklám az egész projekt.

Bár nem a lakókocsis szubkultúra kedvencei, az ilyen mini lakókocsiknak (teardrop camper) sok nyugati piacon van hagyománya. A lényeg, hogy az ember épp csak egy fedett ágyat, kanapét húzzon maga után, de legfeljebb azzal együtt egy kis konyhát. A BMW  kaliforniai stúdiója, a Designworks (jártunk már náluk) ebbe a műfajba szállt be most: terveztek egy kétágyas, nappalinak vagy hálónak is használható kabint, térbeli vázra feszített vászonnal. És itt jön be, hogy mire az egész.

Az a vászon a tanulmányon a North Face Futurelight nevű új szabadalma. Azt mondják, a nanomilliméteres lukaival jó szellőzése mellett is tökéletesen vízzáró, ezért használják majd új generációs ruháikhoz. Erre fel az egész a kocsi. Még az sem biztos, hogy van belőle fizikai példány, szóval a BMW jól hülyére vett mindenkit és csinált egy kis reklámot a túraruhás cégnek, pedig a látványterveket látva jó eséllyel sokan rákívántak a dizájnhintóra.