A brit Marilyn Lewis 2008-ban, 50 évesen Egyiptomban nyaralt. Itt összejött egy helyi, akkor 22 éves idegenvezetővel, aki többek között ingyenes, romantikus tevegeléssel csábította el, és végül összeházasodtak és Angliában költöztek össze. Itt a férfiról hamar kiderült, hogy csak a nő pénzére hajtott, és elkezdett más, idősebb nőkkel csetelgetni a neten, így a fájdalmas kiábrándulás után Lewis kénytelen volt elválni a férfitól, aki mellesleg a harmadik férje volt. A történetet most annak kapcsán írta meg a Mirror, hogy a válóperben született bírósági ítélet szerint a nő a házassági alatti tetemes költés után most még 40 ezer fontot köteles exférjének fizetni, ami jelenleg valamivel több, mint 15 millió forintnak felel meg.

A történet Sarm es-Sejkben kezdődött, ahol Marilyn Lewis turistaként megismerkedett egy idegenvezetővel, Amr Elasarral. A fiatal férfi többek között ingyenes tevegelésre vitte a nála 28 évvel idősebb brit nőt, Kairóba kalauzolta el, egyszer pedig gyertyákat szúrt a sivatag homokjába, és felfogadott egy zenészt, hogy szerenádozzon. Lewis beleszeretett a férfiba, és 2009-es nyaralásakor megint felkereste, abban az évben Kairóban össze is házasodtak. A fenti kép csak illusztráció, az alábbi videóban tud megnézni képeket a két főszereplőről.

Elasar korábban is kért bizonyos dolgokat a szerelmétől, aki Nagy-Britanniában háziállatok felügyeletével foglalkozik. Amikor azonban a pár a szigetországban közös életet kezdett, a férfi egyre több követeléssel állt elő telefontól tableten keresztül a használt Mercedesig. Barátai és rokonai figyelmeztetései ellenére Lewis teljesítette ezeket a kéréseket, annyira szerelmes volt, még jelzáloghitelt is felvett a házára, hogy legyen miből kedveskedni szerelmének. Ezek után gyerekei kiköltöztek a családi otthonból.

Lewis egy idő után felfedezte, hogy Elasar más nőkkel tartja a kapcsolatot az interneten keresztül önmagát könyvelőnek adva ki, egy 60 éves nő ráadásul azt mondta, a férfi tartozik neki. Lewis azt mondja, ekkor úgy érezte, becsapták, és 2014-ben került sor a válásra, később a férfi százezer fontos követeléssel állt elő (volt) feleségével szemben annak ellenére, hogy a nő már addig is rengeteg pénzt költött rá.

A pár az esküvőkor aláírt egy házassági szerződést, de azt nem íratták alá tanúval, így nem érvényes, emiatt a per elhúzódott. Az ítélet az lett, hogy a nőnek 100 helyett 40 ezer fontot kell fizetnie, tekintettel arra, hogy ez a 15 millió forintnak megfelelő összeg a saját megélhetését nem veszélyezteti, volt férjének viszont szüksége van tőkére ahhoz, hogy Nagy-Britanniában önállóan meg tudja vetni a lábát. Lewis most 60 éves és már nagymama, azt mondja természetesen egy fitying kifizetését sem tartaná jogosnak, így fellebbezésre készül, elismerve azonban, hogy hibázott:

Lehet, hogy őrültségnek hangzik, de azok az első napok életem legszebb napjai voltak. Profi módon elcsábított, és nagyon jól estek a bókjai. [...] Én hoztam őt ide és most megfizetem az árát. [...] Amiatt kerültem bajba, hogy túl kedves és együttérző voltam. Hiszékeny voltam.

A Mirrornak nyilatkozott Elasar is, ő azt mondja, fairnek tartja a bíróság ítéletét, és állítja, sosem hazudott, nem csapta be a feleségét, mert eleinte tényleg szerelmes volt belé. Marilyn Lewisnak ez a hercehurca nem vette azonban el a kedvét az egyiptomi nyaralásokkor, 2017-es Sarm es-Sejk-i vakációjáról egy félórás videót töltött fel a Youtube-ra azzal, hogy mennyire jól érezték magukat.