fbpx

Bővült az Élelmiszeripari kézikönyv sorozat

Írta: Szerkesztőség - 2020 január 21.

Megjelent a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari kézikönyv sorozatának laktózmentes élelmiszerekkel foglalkozó kiadványa, ami segíti a diétára szorulók igényeinek kielégítéséhez az előállítóknak komoly figyelmet kell fordítaniuk az alapanyagokra és a technológiára is.

A kamara 2018-ban felmérést végzett a laktózmentesen táplálkozók körében. Az adatgyűjtés egyik komoly tanulsága volt, hogy a kereslet és a kínálat találkozásához célzott termékfejlesztésre van szükség. A kiadványban a szakemberek ezzel kapcsolatos tanácsai is megtalálhatók.

Egyre növekszik a fogyasztói kereslet a „mentes”, azon belül is a laktózmentes élelmiszerek iránt. Annak ellenére, hogy jelenleg nincs érvényes szabályozás az élelmiszerek laktóztartalmára vonatkozóan, a diétára szorulók igényeinek kielégítéséhez az előállítóknak komoly figyelmet kell fordítaniuk az alapanyagokra és a technológiára is. Mindennek gyakorlati megvalósításához nyújt segítséget a kiadvány. A NAK törekedett arra is, hogy széles kitekintésben járja körül a témát annak érdekében, hogy az élelmiszer-előállítók az igényeknek magas szinten megfelelhessenek, és termékkínálatukat megfelelően alakíthassák. A kiadvány a piaci trendekről, az előállítás és a jelölés szabályairól, valamint a fejlesztési lehetőségekről egyaránt tájékoztatást ad.