Magyar aláírásgyűjtés indult az uniós agrártámogatásokért

MTI
Aláírásgyűjtésbe kezd a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) azért, hogy az uniós agrárforrásokból ne lehessen átcsoportosítani a migráció kezelésére. A szervezetek szerint alapvető cél, hogy az EU-s agrártámogatások ne csökkenjenek a 2021-2027 közötti következő hétéves költségvetési ciklusban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nem fogadható el a magyar agrárgazdasági szereplők számára az Európai Bizottság azon javaslata, amely számottevően csökkentené a Közös Agrárpolitika (KAP) forrásait - jelentette be az aláírásgyűjtés elindítása kapcsán Jakab István, a Magosz elnöke. Szerinte az ágazat jövedelmi helyzete "közelről sem rózsás", az uniós átlag alatt van, ezért fontos, hogy megmaradjanak a rendelkezésre álló források.

Az EU egyre több feladatot kíván adni a gazdálkodóknak a környezettudatos gazdálkodás, illetve a klímaváltozás hatásainak csökkentése érdekében. Jakab István szerint ezért lenne lényeges, hogy a gazdák a növekvő kötelezettségek mellett ne kapjanak kevesebb támogatást, mivel a forráselvonás veszélyeztetné a versenyképességet és a szektorban dolgozók megélhetését.

A Magosz elnöke szerint látszik, hogy a májusban leköszönő Európai Parlament (EP) már nem hoz döntést a 2021 utáni Közös Agrárpolitikáról, illetve nem lesz megállapodás a KAP költségvetéséről sem. Így az uniós KAP következő hétéves időszakának alapjait egy új összetételű EP-nek kell majd leraknia.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?