Rendeletmódosítások - Nézzen utána!

agrarszektor.hu
A Magyar Közlöny tegnapi számában három agrártárgyú rendeletre is bukkantunk, amelyek a támogatásigénylések részleteit érintik. Nézzen utána, hogy területalapon járó juttatásait (A Vidékfejlesztési Alapból is!) mennyiben érinti a változás.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Megjelent két olyan jogszabály is, amelyek a támogatásigénylés és a jogososultsági feltételek több apró részletét módosították a területalapon igényelhető szubvenciók terén, beleérte a vidékfejlesztési pillér AKG, ÖKO, Natura stb. kifizetéseit is. Találunk módosítást a kárenyhítésről, a termeléshez kötött támogatásról, a MePAR-t érintő változásokról, a zöldítésről stb.

Napvilágot látott a baromfi-állatjóléti támogatás rendelete is. Mint arról már írtunk, az új támogatásigénylő lap pár nappal meg is előzte  a rendelet megjelentetését.

EZ IS ÉRDEKELHET

  • 2019. (IV. 1.) AM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott egyes támogatások 2019. évi igénybevételével kapcsolatos egységes eljárási szabályokról
  • 181410/2019. (IV. 1.) AM rendelet az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból, valamint a központi költségvetésből finanszírozott egyes támogatások igénybevételével kapcsolatos eljárási szabályokról szóló miniszteri rendeletek módosításáról
  • 181611/2019. (IV. 1.) AM rendelet a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről
A közlöny aktuális tartalma itt olvasható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03