Elbukott a DNS-teszten a birkagyilkos

agrarszektor.hu
Ma Németország területén 52 farkasfalkát és 3 magános példányt tartanak nyilván. Valószínűnek tűnt, hogy most is ezek egyike ölte le a 22 birkát a Baden-Württemberg tartományi Tübingen közelében. Mint a DNS-teszt bebizonyította: a farkasok ártatlanok.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A vérengzés április végén történt a németországi Baden-Württemberg tartományban. 22 birka pusztult el egy ismeretlen vadállat fogaitól. Sokáig azt hitték, megint egy farkas csapott le a nyájra. Az utóbbi egy évben ez már-már mindennapos hírnek számít Németországban, hiszen mostanra már 52 farkasfalka portyázik az országban.  Ez alkalommal mégis ártatlannak bizonyultak az ordasok.

A sorozatgyilkos februárban lépett akcióba: újra és újra széttépett egy-egy birkát. Igazi mészárszéket rendezett azonban április 24-én, amikor egyszerre 22 állatot ölt le, illetve sebesített meg életveszélyesen. A freiburgi erdészeti kutatási intézet igazságügyi szakértője kezdettől fogva kutyára gyanakodott, de a környék feldühödött állatttartói a farkasok kilövését követelték. A Senckenberg Intézetben elvégzett DNS-teszt azoban kimutatta, hogy a szakértőnek igaza van: egy kutya tehet az állatok haláláról. A fajt ugyan meg tudták határozni a DNS-teszten, de a fajtát már nem sikerült. A farkasokat "felmenették", és a rendőrség lezárta a nyomozást.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?