Soha nem látott siker a bormustrán

MTI
Top Gold elismerést, valamint két arany- és egy ezüstmedált kapott a Koch borászat a PAR Wine Award International versenyen. Ezen a nemzetközi bormustrán Magyarország még soha nem vett részt, ezért értékes különösen a Hajós-Bajai borvidékről származó pincészet Düsseldorfban elért eredménye.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Top Gold elismerést a Koch Borászat a 96 PAR pontos Villányi Csanád Cuvée-vel hozta el. A vörösborok kategóriájában a Villányi Cabernet Sauvignon Classicus 91 PAR ponttal, a Cabernet Sauvignon Prémium pedig 90 PAR ponttal szerzett aranyérmet, emellett egy ezüstmedált is kiérdemelt a magyar pincészet - mondta el Kiss Eliza kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztos az MTI-nek.

A nemzetközi verseny, amelyen 21 ország borászatai mérettettek meg, fontos lehetőség volt a hazai borászat számára, hiszen ezen a nemzetközi bormustrán Magyarország még nem vett részt - hívta fel a figyelmet Kiss Eliza. Elmondta, hogy a PAR Wine Award International versenyen a hagyományostól eltérő rendszerben vizsgálják a borokat, amelyeknek főleg az analitikai jellemzőit pontozzák.

A versengést az úgynevezett PAR értékelésre építik, amely a borászatoknak és a kereskedőknek egyaránt hasznos információt nyújt arról, hogy mennyire állnak összhangban a vizsgált termékek az aktuális fogyasztói igényekkel.

A Koch borászat régóta foglalkozik azzal, hogy a hagyományos szőlőtermesztést át tudja állítani ökológiai gazdálkodásra. Közel 30 hektáron már vegyszermentesen gazdálkodnak - mutatott rá a miniszteri biztos.

Magyarország mellett a versenyen Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Bulgária, Románia, Moldova, Szerbia, Koszovó, Montenegró, Macedónia, Bosznia Hercegovina, Albánia, Görögország, Ciprus, Törökország, Georgia, Libanon és Izrael borai mérettettek meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?