Ez a világ legnagyobb farm makettje - Százezer fogpiszkálóból (fotók)

agrarszektor.hu
Százezer fogpiszkáló felhasználásával épített komplett minifarmot két amerikai fiatalember. A világ legnagyobb farmmakettjének nevezhető minifarmot az USA egyik legjelentősebb mezőgazdasági gépshowján is bemutatták.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

 

Ha felkészülten akar nekivágni a 2017-es agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2017 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

A Kentucky államban rendezett National Farm Machinery Show számos közönségcsalogató elemének egyike volt az az aprólékos gonddal felépített minifarm, amellyel két Tennessee-ből érkezett fiatal gazdálkodó kápráztatta el az érdeklődőket. Chase Long és Colby Counce százezer fogpiszkáló (és mellette rengeteg fa, fém, műanyag) felhasználásával, a barátaik segítségével "ácsolták" a makettet, és a munka csaknem egy hétig tartott.

A farm egy körülbelül 7000 hektáros gazdaság kicsinyített másának tekinthető, 1:64 arányú járművekkel benépesítve, középpontjában egy frissen vágott kukoricatarlóval. Található rajta tehenészet, kaszáló, gabonatároló, gépszín, sárba ragadt permetezőgép, sőt még egy kisebb folyó is.

A világ legnagyobb farmmakettjének nevezhető "játékszer" kiterjedése attól függ, hogy a készítők mekkora helyet kapnak egy-egy kiállítás szervezőitől. A két fiatalember már 6 éves kora óta gyűjti az elemeket, és lassan egy évtizede mutatja be a minifarmot a nyilvánosság előtt különféle mezőgazdasági rendezvényeken.

Az ördög itt is a részletekben rejlik, hiszen az aprócska életképek talán a legérdekesebbek benne. Így például kukoricát eszegető szarvas, arató kombájn, bálát pakoló farmer, karámból kiszökni akaró tehén egyaránt láthatók a terepasztalon. A készítők a saját álomfarmjukat igyekeztek megvalósítani, ha csak kicsinyített formában is.

A Kentucky állambeli Louisville-ben rendezett National Farm Machinery Show az Egyesült Államok legnagyobb fedett téri agrárkiállítása. Idén 880 kiállító termékeit 300 ezer látogató tekintette meg február közepén a több mint 110 ezer négyzetmétert elfoglaló rendezvényterületen.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?