Amerikai a legjobb traktor, német a "legszexibb" az idén

agrarszektor.hu
Donald Trump amerikai elnökválasztási sikerénél is nagyobb meghökkenést okozott volna, ha egy Zetor vagy egy Steyr kapja meg az Év traktora díjat, ám a szenzáció ezen a téren elmaradt, hiszen a papírforma érvényesült. A CNH Industrial (és az Agnelli család) amerikai-olasz "istállójába" tartozó Case IH egyik modellje részesült a legrangosabb elismerésben, amelyet a bolognai mezőgazdasági kiállításon (EIMA) adtak át. Az Év Dizájn traktorának pedig a mémet Deutz-Fahr modelljét választották.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az egyik legjelentősebb nemzetközi mezőgazdasági és kertészeti gépkiállítás, a bolognai EIMA adott otthont az Év traktora szavazás idei eredményhirdetésének. Tavaly a Fendt, a Massey Ferguson, a Same és a Valtra egy-egy modellje vitte el a pálmát, idén - nyilván a gyártók érzékenységét is figyelembe véve - négy másik márka mellett döntött a 24 európai szakújságíróból álló zsűri.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

Az 1998-ban alapított Év traktora díj komoly reklámértékkel bír a gyártók számára, és valódi elismerést, megerősítés jelent a fejlesztőiknek, hiszen a versenyen elsősorban a műszaki tartalmat ismerik el, különös tekintettel az innovációkra. Természetesen a géptulajdonosoknak is büszkélkedésre adhat okot, mától tehát jobban kihúzhatja magát az ülésben, aki egy 300 lóerős, hathengeres, 6728 köbcentis motorral felszerelt Case IH Optum 300 CVX erőgépet vásárolt a gazdasága számára.

Az utóbbi hat évet tekintve az amerikai gyökerekkel rendelkező olasz vállalatnak ez már a második ilyen sikere, hiszen 2015-ben a Case IH Magnum CVX 380 részesült ugyanebben a díjban. Az európai mezőgépgyártás jelenlegi helyzete nem ad okot az ünneplésre (a vezetőnek számító német és a francia piacok egyaránt alulteljesítenek eladások tekintetében, de a többség is legfeljebb stagnál), az ilyen pillanatokat éppen ezért kell még inkább megbecsülni.

Az agrárszektor.hu a jelölteket már augusztusban bemutatta, az alábbiakban a győztesek névsora következik.

Az Év Traktora 2017: Case IH Optum 300 CVX

Az Év Univerzális Traktora 2017: New Holland T5.120

Az Év Speciális Traktora 2017: Antonio Carraro Tony 9800 TR

Az Év Dizájn Traktora 2017: Deutz-Fahr 6215 RCshift

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03