Zászlós Tibor újabb feladatot kap

agrarszektor.hu
A Mezőfalvai Zrt. vezérigazgatója, aki egyben az Agrárkamara (NAK) alelnöke is, felügyelheti a NAK szántóföldi növénytermesztési osztályát. Az alosztályba mintegy 200 ezer kamarai tag tartozik, a közel 400 ezres kamarai tagság több mint fele. Az április 10-én megalakult alosztály az őket kiszolgáló szaporítóanyag-, növényvédőszer- és mezőgépgyártókat, -előállítókat, -forgalmazókat, illetve a tápanyag-utánpótlással foglalkozó vállalkozásokat is tömöríti.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Zászlós Tibor felügyeli a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagságának bő felét kitevőt szántóföldi növénytermesztési osztályának tevékenységét. Az alelnök az alosztály első, április 10-i ülésén hangsúlyozta: a közel 400 ezres kamarai tagság több mint fele fő- vagy melléktevékenységként szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozik vagy érdekelt az ehhez kapcsolódó beszállítóiparban. Zászlós Tibor örömét fejezte ki, hogy a beszállítói szegmens széles körben képviselteti magát az alosztály munkájában, hiszen nagyon fontos, hogy a Kamara közvetlenül ismerje meg a megoldandó problémákat, közösen dolgozhassanak az előrevivő elképzeléseken.

MTI Fotó: Máthé Zoltán


Mint Petőházi Tamás, az országos szántóföldi növénytermesztési osztály elnöke elmondta, fontos, hogy a magyar agrárium nem független a világgazdasági folyamatoktól, így nagyon lényeges a tudásmegosztás, az információátadás.

Az alágazat egyik fontos kihívásának nevezte az esetleges krízishelyzetek kezelésére felkészülést, valamint a fordított áfa várható megszűnése miatt 2019-től induló új áfa-szabályokra való felkészülést,

illetve a versenyképesség erősítését, a hatékony innovatív technológiák elterjesztését. Az elkövetkező időszak fontos vállalásaként említette az ajánlati fajtalista elindítását takarmány kukoricában, majd őszi búzában - ami természetesen a beszállítókat is érinti. A beszállítóipari alosztály - melynek vezetője Feczák Gábor - tagjai részéről már az alakuló ülésen is több téma felvetődött. Így például a növényvédelmi támogató tevékenységek, a gépgyártásban a hazai részarány növelése, az illegális, hamisított szerek elleni fellépés, a tápanyag-utánpótlás fontosságának hangsúlyozása, valamint fontos terület a növényi szaporítóanyag felügyeleti rendszer átalakításának lehetősége.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?