A Hajdúságban erősített Andrej Babis magyar vezércége

Terménytárolóval és terményszárítókkal bővítette kapacitásait a cseh Agrofert csoport tulajdonában lévő bábolnai IKR Agrár Kft. Az Andrej Babis üzletember-politikus érdekeltségébe tartozó magyar cég ma a második legnagyobb agrárintegrátor szervezetnek számít a hazai piacon a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő nádudvari KITE Zrt. mögött.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Összesen 35 ezer tonna kapacitású terménytárolót, illetve két, egyenként 20 tonna/órás kapacitású terményszárítót vásárolt a hozzájuk tartozó erőművel együtt Hajdúnánáson a bábolnai IKR Agrár Kft. Az agrárszektor.hu információi szerint a cég a tranzakciót már le is bonyolította. A vállalat az ingatlanok és az ingóságok megvásárlási szándékát előzőleg bejelentette a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) is, de a GVH nem talált okot az összefonódás-vizsgálat elrendelésére.

Az IKR Agrár a terménytárolót és a terményszárítókat helyi gazdálkodóktól, illetve a tulajdonukban álló Trimag Kft.-től és Farm-95 Kft.-től vásárolta meg. A cég Hajdúnánáson részben napraforgót tárol majd az étolajgyártó kiskunfélegyházi NT Kft. számára, amelyben szintén az Agrofert csoport a tulajdonos. Emellett ott tárolják majd a környéken megvett további terményeket is, amelyekkel kereskedni kíván a társaság.

Mint ismert, az Agrofert Andrej Babis tulajdonában van, így az IKR Agrár Kft. is a cseh üzletember-politikus érdekeltségébe tartozik. A bábolnai cég tavaly több mint 86 milliárd forintos árbevételt ért el, amellyel a hazai agrárintegrátori piac második legnagyobb vállalatának tekinthető. A piacvezető szerepet a Csányi Sándor tulajdonában álló nádudvari KITE Zrt. tölti be, amely 247,5 milliárdos forgalmat bonyolított le 2016-ban.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?