Nagyon jó hangulatú, és kissé kalandosra sikerült sorsolás előzte meg a nyereményként felajánlott, hívónévvel még nem rendelkező Siglavy Bagdady VIII-3, 3 éves  Shagya-arab kancacsikó új otthonra találását, mivel leendő gazdája nem is számított ekkora meglepetésre.

A rendezvényre érkezők a belépőjegy megvásárlásakor néhány adat (név, telefonszám) megadásával esélyessé válhattak arra, hogy a péntek délutáni sorsoláson új gazdájává váljanak a 3 éves Shagya-arab kancacsikónak.

A sorsolás a terveknek megfelelően, 16 órakor el is kezdődött a lovaspályán, a nyertes nevét tartalmazó cédulát pedig olvasni még nem tudó gyerekek húzták. Nem véletlen a többes szám, mivel sem az elsőként kihúzott győztes nem tartózkodott épp a helyszínen, de a másodjára, sőt, a harmadjára kihúzott sem. Ekkor a műsorvezető és a sorsoláson jelen lévő Bérci Balázs, a Bábolna Ménesbirtok Kft. ügyvezető igazgatója arra az elhatározásra jutottak, hogy győztesnek az elsőként kihúzott személyt tekintik, s ott, mindenki füle hallatára gratulál neki telefonon.

Nagy volt a meglepetése a közeli sörsátorban üldögélő Borfert Ferencnek és családjának, amikor nála csörgött a telefon, és a hívás fogadásakor saját hangját hallotta a hangszórókból, így egy szempillantás alatt a helyszínen is termett, nyomában meglepett családjával.

A családi gazdaságát vezető, állattartással is foglalkozó Borfert Ferenc bögötei lakos a sorsolástól teljesen függetlenül, ráadásul csak a mai napra érkezett családjával, és legtávolabbi gondolatában sem sejtette, hogy a mai nap egy igazi nemes lóval ajándékozza meg – bizonyítja ezt az is, hogy még a sorsolás megtekintésével sem reménykedett szerencséjében. Így Siglavy Bagdady VIII-3 állatszerető és az állatokhoz értő családhoz kerül, az pedig már csak a véletlenek szerencsés összejátszásának netovábbja, hogy Borfert úr kisfia épp most tanul lovagolni, és szenvedélyesen szereti ezt az állatfajt.

- Külön boldogság számunkra, hogy ilyen kezekbe került a ló, ezért a családnak minden segítséget meg foglunk adni ahhoz, hogy ajándékukat meg tudják tartani - mondta el az Agroinform kérdésére  Bérci Balázs, a Bábolna Ménesbirtok Kft. ügyvezető igazgatója, aki külön hangsúlyozta, hogy a ló további sorsával törődve, csak annak adták volna át, aki nyilatkozik megtartási szándékáról.

- Aki a lovat szereti rossz ember nem lehet, és ha csak három embert sikerült „megfertőzni” a ló szeretetével, akkor mi már elégedettek vagyunk. Magyarország lovas nemzet, így ezzel a gesztussal is az a szándékunk, hogy minél többen megszeressék a lovakat, és minél többen láthassák, milyen fantasztikus ez az állat, arról már nem is szólva, mennyire jó ez a Shagya-arab fajta - fűzte hozzá az elégedett vezérigazgató.

A 2010.04.15-én született szürke kanca (Apja: Siglavy Bagdady VIII, ANYJA: 269 Gazal XVII.) nagyon szelid, így nem csak nemes, szép küllemével teszi boldoggá Borfert Ferenc családját, hanem remek természetével is.


A boldog nyertes, Borfert Ferenc a sorsolást megelőzően az Agroinform standjára is ellátogatott, s megkeresésünkkor mosolyogva jegyezte meg, hogy honlapunkra is regisztrált.

A nyertes családnak szerkesztőségünk is szeretettel gratulál!

A Shagya-arab fajtáról többet megtudhat IDE kattintva.