Mozgalmas négy napja volt a Zetor-Vas Kft.-nek Debrecenben a Farmer Expo kiállítás idején. A társaság a korábbi éveknél nagyobb területen mutatta be gépeit - és szép számmal hozott újdonságokat is a környékbeli gazdálkodóknak.

Debrecen városa és a kiállítás szervezői közösen hozták létre a Farmer Expo nívós, szakmai díjait. A zsűri javaslatára Mezőgazdasági Gépészet kategóriában a Zetor-Vas Kft. által forgalmazott Machio Gaspardo Corona kombinált gabonavetőgép nyerte el a Termék Díjat,  - amit a cég képviselői a kiállítói standon, a partnerekkel közösen ünnepeltek meg.

A tárcsás boronával kombinált Gaspardo Corona vetőgép ideális munkavégzésre képes megmunkált és nyers talajon egyaránt. A gépen könnyen cserélhető a kukorica és a gabona vetőgép egység.

Az eszköz a nagy munkaszélesség ellenére pontos vetést végez, amiért az elektromos magadagoló egység felel.

Évek óta érdekes program a Farmer Expo szántóföldi gépbemutatója, amelyen a Zetor-Vas Kft. is részt vesz traktorokkal, - munkagépekkel.

Egy magyar fejlesztésű, új androidos GPS sorvezető applikáció is bemutatkozott a Zetor-Vas Kft. standján. A MachineryGuide  névre keresztelt újdonság a legjobb megoldás azoknak a gazdáknak, akik alacsony beruházási költségek mellett szeretnének hatékony sorvezetőrendszerrel dolgozni. Az eszköz máris gazdálkodók százainak az érdeklődését keltette fel - és nem is kell sokáig várni rá, hiszen szeptember közepétől már meg is vásárolható a Zetor-Vas Kft.-től.