A belgiumi központtal rendelkező Joskin cég már az 1980-as évek óta gyárt a mezőgazdaság számára szállítójárműveket. A gyártás a hígtrágya-szállítás és a kijuttatás gépeivel kezdődött, amelyből a mai napig a legnagyobb kínálattal rendelkeznek. Az évek során a kínálat kiegészült több szállítójárművel, úgymint pótkocsik, bálaszállító kocsik és a speciális állatszállító kocsik.

Joskin

Az összes Joskin szállítójármű teljes egészében számítógépes, 3D-s szoftverrel tervezett, továbbá minden kocsi standardizált alkatrészekből áll össze, és minden egyes legyártott gép saját egyedi alkatrész-katalógussal rendelkezik. A tartályok gyártása a lemezek hengerelésével kezdődik, amiket robotok hegesztenek össze, majd a többi részt kézzel alakítják ki a gépen. A pótkocsikat a saját galvanizáló üzemükben horganyozzák, így a tartályok felülete még jobban ellenáll a bennük szállított anyagoknak.

Joskin

A tartályok térfogata 2500 litertől egészen a 32000 literig terjed, amelyhez 11 fajta kijuttatóeszközt lehet csatlakoztatni. A több tengelyes tartályokhoz többfajta futóművet lehet választani, amelyek közül a Joskin Roll Over buggie futómű a cég szabadalma. Ez a futómű lehetővé teszi, hogy a két tengely egymáshoz képest, a piacon egyedülálló módon, 24 cm-t tud eltávolodni, így a folyamatos megtámasztás mellett sokkal könnyebben áthalad az akadályokon. A szállító-pótkocsik szériája 3 tonnástól egészen a 27 tonnás terhelhetőségig terjed, amelyek között több típusú kocsit is találhatunk, úgymint az egytengelyes kis pótkocsik, a három oldalra billenthető két, három vagy tandem tengelyes kocsik és a nagy terhelhetőséggel rendelkező tandem vagy tridem „teknős” pótkocsik. Az összes „teknős” pótkocsi felépítménye hátrafelé 8 cm-t nő, megkönnyítve így a szállított anyagok kiürítését.

Joskin