/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatkozott a legerősebb Subaru STI modell

2019. január 15. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Subaru továbbfejlesztette a WRX STI-t, így megalkotta az STI S209-et. A 346 lóerős szedán az eddigi legerősebb utcai modell, melyet a cég valaha készített. Ám a teljesítmény önmagában nem elég, ezért szinte mindenen módosítottak a mérnökök.

Sok amerikai Subaru rajongó vágyott már egy olyan modellre, amely felveszi a versenyt a csak Japánban elérhető S207 és S208 modellekkel, és most végre bemutatkozott a csak amerikai piacra szánt STI S209.

Az autó fejlesztése során a Subaru Tecnica International mindent beleadott, hogy egy igazi utcai sportautóval örvendeztesse meg tengerentúli rajongótáborát, így nem csak a motort, hanem a kasztnit, a futóművet és a belsőt is átdolgozták.

A legfontosabb persze, hogy a WRX STI EJ25 2.5 literes turbó boxermotorját hangolták át a mérnökök úgy, hogy az 346 lóerőt teljesítsen, valamint 10%-kal több nyomatékot adjon le 3600-as fordulatszámon, ott, ahol igazán számítanak a Newtonok. A nagyobb teljesítményt a továbbfejlesztett HKS turbófeltöltő (nagyobb turbinával és nyomással), a könnyebb, de erősebb, kovácsolt dugattyúk és hajtókarok, a nagyobb áteresztésű légszűrő, az átdolgozott kipufogórendszer (101 mm-es végekkel) és a nagyobb befecskendezőkkel szállítja az autó. A 2004 és 2007 között gyártott STI-ken sikerrel alkalmazott vízfecskendezőrendszer a turbóhűtőn szintén beépítésre került.

Ezen átalakításoknak köszönhetően az eddigi legerősebb STI logós négykerekűt alkották meg a japánok, habár létezik az Impreza WRX STI CS400 névre keresztelt, 400 lóerős változat is 2010-ből, ennek elkészítésében a Cosworth is kivette részét, így nem számít belső fejlesztésnek. A kellemes teljesítményt egy szűk áttételezésű, kézi kapcsolású váltó továbbítja egyszerre mind a négy kerék felé, melyeket mechanikus differenciálzárak kontrollálnak. A nyomatékeloszlást 60:40 arányban képes a sofőr a hátsó kerekek javára állítani a DCCD (Driver Controlled Center Differential) segítségével. Az átkalibrált SI-Drive rendszer három fokozatot ismer: Intelligent (I), Sport (S, a versenypályákra) és Sport Sharp (S#, gyorsulási versenyzéshez).

A megállásról az elől hat-, hátul kétdugattyús Brembo fékek gondoskodnak, a megfelelő tapadásért pedig a 265/35 R19-es Dunlop SP Sport MAXX GT600A abroncsok felelnek a 15mm-rel szélesebb nyomtávon. A 19×9 collos BBS alufelnik különösen könnyűek. Az STI S209-hez fejlesztett Bilstein gátlók és a keményített rugóknak köszönhetően akár 1G-s centrifugális erőt is képes kezelni az autó.

A szélesített kasztni sportosabb kiállást kölcsönöz a szedánnak, ahogyan a nagy légbeömlőkkel ellátott első lökhárító, a szénszálas tetőlemez és hátsó szárny is. A belsőt az alul lapított sportkormány, a Recaro ülések és az S209 emblémák teszik különlegessé.

Az egyik rossz hír, hogy a modellt csak Amerikában fogja árulni a Subaru, valamint mindössze 200 példány gyártását tervezi a cég, ráadásul csupán metálkék és gyöngyfehér színekben. Árát egyelőre nem ismerni, de idén év vége előtt már gazdájukhoz kerülnek az első darabok

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/