Az autóritkaságok egyre népszerűbb befektetésnek számítanak, főleg azok körében, akik egyébként is kedvelik a négykerekűeket. A legdrágább példányok általában nagyon kevés darabszámban készült veteránok szoktak lenni, ám manapság már a modernebb darabokért is egészen elképesztő összegeket fizetnek ki a gyűjtők – főleg, ha egy igazán egyedi darabról van szó. A nemrég egy aukción elkelt Lamborghini Veneno Roadster esetében pedig utóbbit semmiképp nem kérdőjelezhetjük meg, és ennek köszönhetően a valaha volt legdrágább Lamborghini lett belőle nemrég – legalábbis, ami nyilvános aukción kelt el.

Napi árfolyamon átszámítva 2,55 milliárd forintnál is nagyobb összeget fizetett ki valaki az autóért, ami közel sem a legszebb – persze ezt mindenkinek saját ízlésére bízzuk –, de kétségtelenül az egyik legritkább Lamborghiniért. A szóban forgó, igencsak egyedi, krémszínű példány egyébként a mindössze kilenc darabos széria hetedik darabja, és már újkorában is közel 1,4 milliárdot kóstált.

Talán nem a legszebb, de a legdrágább Lamborghini - galéria

Nem csoda, hogy tulajdonosa mindössze 325 kilométert tett meg vele, habár könnyen lehet, hogy nem is nagyon volt lehetősége többet, hiszen a Teodoro Nguema Obiang Mangue tulajdonában lévő autót több más ritkasággal egyetemben a hatóságok foglalták le. Előbbi úriember egyébként Egyenlítői-Guinea alelnöke és Teodoro Nguema Obiang Mangue elnök fia. A Veneno Roadster mellett egy Koenigsegg One:1, egy Bugatti Veyron, egy LaFerrari és egy McLaren P1 is a tulajdonát képezte, és ugyanarra a sorsa jutottak ezek is, mint a Lamborghini.

Nem csak az autó, a konfiguráció is egyedi - galéria

A Veneno után a Koenigseggért fizettek a legtöbbet (1,4 milliárd), majd a sárga LaFerrari (675 millió), a Veyron (405 millió) és a P1 következett (370 millió). A különleges Lamborghinihez természetesen minden tartozéka is hozzá járt, így egy teljes csomagot kapott az új tulajdonos, aki bizonyára nagyon örült, hogy sikerült hozzájutnia egy ilyen ritkasághoz.