Az Audi A4 nemrég frissült, méghozzá igen alaposan, így a négykarikások RS modelljeinek rajongói okkal várhatták már, hogy a típus legvadabb kivitele is megkapja az újításokat. Ez pedig most végre megtörtént, és a már eddig is kiemelkedően agresszív négykerekű még egy lapáttal rátett az elődjére, hogy továbbra is csak kombiként szolgálja ki a vásárlók minden elképzelhető igényét.

A frissített A4 formái ezúttal hatalmas légbeömlőkkel és különleges hűtőráccsal lettek még látványosabbak, az RS modellektől megszokott óriási, ovális kipufogókról, fekete betétekről és légterelőről már nem is beszélve. Az RS logók, akárcsak kívül, belül is több helyen megjelennek, ahol látványos sportülések, kontrasztvarrások, sportkormány, egyedi digitális műszerfal és karbon betétek jelzik igencsak jól láthatóan, hogy egy vadorzóval van dolgunk – de természetesen a frissítéssel együtt járó fejlettebb multimédiás rendszert is megkaptuk.

A családapák álma lehet az RS4 Avant - galéria

A lemezek alatt nincs meglepetés, hiszen az RS4-et továbbra is a gyáriak 2,9 literes, V6-os, duplaturbós benzinmotorja hajtja, és a 450 lóerős teljesítmény is változatlan – akárcsak a 600 Nm-es csúcsnyomaték. Mindez annyit jelent, hogy a 0-100-as sprint továbbra is 4,1 másodpercet vesz igénybe, a végsebesség pedig 250 km/h-ban van korlátozva. A fokozatok kapcsolgatásáról egy nyolcsebességes automata gondoskodik, az erő pedig a quattro összkerékhajtáson keresztül mind a négy kerékhez eljut.

Belül is a sportosság uralkodik - galéria

A lassításról elöl 375, hátul pedig 330 mm-es féktárcsák gondoskodnak, de felárért akár karbon-kerámia egységeket is kérhetünk. A sportfutóműnek hála minden más A4-esnél alacsonyabban ül az RS4 Avant, de felárért még fejlettebb felfüggesztés is rendelhetnek a vásárlók. Az továbbra is érdekes, hogy az Audi ragaszkodik a kombi felépítéshez az RS4 és az RS6 esetében, de olyannyira összefonódott ez a négykarikásokkal, hogy csalódnánk is, ha máshogyan lenne. Így pedig a családapák igazi álma az RS4 a maga 495 literes csomagterével és praktikus megoldásaival.