Az autóipar talán még sosem pörgött ennyire: szinte minden gyártó ontja magából az újdonságokat, de mindez talán a prémium márkáknál a legszembetűnőbb, ahol nem csak a meglévő típusok fejlesztésével foglalkoznak, hanem folyamatosan új modellekkel rukkolnak elő. Ezúttal a BMW-n van a sor, a bajorok pedig a kompakt palettájukat bővítik még tovább, méghozzá egy eddig még nem létező, négyajtós kivitellel, ami a 2-es Gran Coupé nevet viseli majd – az újdonság pedig már holnap bemutatkozik, de addig is néhány ízelítővel hangolnak minket a bajorok.

Aki egy kicsit is otthon van a BMW-k világában, az már sejti, hogy miről van szó, hiszen a 4-es és a 8-as Gran Coupé mintájára ezúttal a mostanáig csak kétajtós és kabrió változatban létező 2-es sorozat – az Active és Gran Tourert most nem sorolnánk ide, hiszen azok bár ugyanazt a számot viselik, teljesen mások – is megkapja a maga négyajtós kupéját. Van azonban egy kisebb csavar a történetben, hiszen míg a Coupé és a Cabrio még az előző generációs 1-es hátsókerekes platformjára épülnek, addig a Gran Coupé már az új 1-es által is használt, alapból elsőkerekes UKL névre hallgató alapokat használja majd.

Magasan van a feneke

Mindez azt is jelenti, hogy a formák tekintetében is nagyobb eltérés lesz az egyelőre még futó Coupé és Cabrio kivitelekhez viszonyítva. Az ízelítőkön jól látszik, hogy szemből inkább az új 1-esre hajaz majd a friss modell, de valamivel agresszívabb arcot varázsoltak neki a mérnökök – például átszabták valamelyest a fényszórókat és jóval nagyobb, lefelé szélesedő veséket is kaptunk. Profilból a nagyobb Gran Coupé testvéreket juttatja majd eszünkbe az autó, persze jóval kisebb méretben, míg hátul a legfrissebb BMW kupék – beleértve az X6-ot is – fényszórómegoldásai köszönnek vissza a vízszintesen széthúzott formákkal. A korábban megosztott, álcázott prototípusról készült fotók is jó kiindulást adnak fantáziánknak.

Sportos formákkal hódít majd

Európában nagy valószínűséggel az 1-es sorozat hajtásláncait kapja majd meg az autó, de az sem lenne meglepő, ha – legalábbis kezdetben – csak az izmosabb egységeket építenék be a 2-es Gran Coupéba. A csúcsot minden bizonnyal az M235i Gran Coupé jelenti majd az 1-esből ismerős kétliteres, négyhengeres, duplaturbós benzinessel, 306 lóerővel és 450 Nm-es csúcsnyomatékkal. Az újdonság gyakorlatilag bármelyik percben bemutatkozhat, mi pedig jövünk majd a részletekkel amint lehet.