A vadonatúj 208-ast már Genfben bemutatta a Peugeot, és bár még mindig nem érkezett meg a kereskedésekbe, az előrendeléseket már elindították a franciák, és őket magukat is meglepte, hogy mekkora az érdeklődés a kisautó nagy újdonságának számító elektromos verzió iránt. A 208-as amúgy is igen szépen teljesít az előrendelések alapján, de a gyáriak álmukban sem gondolták, hogy a mostanáig beérkezett igények alapján a vásárlók negyede a tisztán elektromos kivitelre szavazott.

„Az előzetesen beérkezett 40 ezer hivatalos érdeklődés 50 %-a vonatkozott az e-208-ra. Az előrendelések negyede erre a verzióra érkezett” – árulta el maga is meglepetten Jean-Phillipe Imparato, a márka vezetője. Ezek alapján persze egyelőre korai még megtippelni a pontos arányt, hiszen könnyen lehet, hogy az elektromos 208-ra várók nagyobb többségben éltek az előrendelés lehetőségével, és később jóval kevesebben keresik majd a villanyos verziót. Mindenesetre azonban igencsak biztató a vásárlók fogadtatása, aminek kifejezetten örülnek a franciák, hiszen előzetesen maximum 10 %-ra tippelték az e-208 részesedését, és már úgy is nyereséges lett volna a Peugeot számára az elektromos modell.

Genfben mi magunk is megtapogattuk az új 208-ast - galéria

Imparato úr is elmondta, hogy egyelőre korai még nagyobb becslésekbe bocsátkozni, de a jelenlegi adatok alapján, ha nem is a gazdára találó 208-asok negyede, de 20 %-uk az e-208 lehet majd, ami az évi 300 ezerre tervezett példány esetében 60 ezer darabot jelent. A villanyos kisautó egyébként igen szép adatokkal büszkélkedhet, hiszen 50 kWh-s akkuja a WLTP szabványok szerint 340 kilométerre elegendő energiát biztosít 136 lóerős elektromotorja pedig sportosnak mondható, 8,1 szekundumos 0-100-as sprintet biztosít – ez persze a rögtön ébredő, 260 Nm-es csúcsnyomatéknak is köszönhető.

A háromdimenziós műszeregység az autóipar egyik legvagányabb megoldása - galéria

Az árcédula persze továbbra is igen ijesztő lehet, hiszen a francia árakkal és a jelenlegi euró árfolyammal számolva bizony 10,5 millió felett lehet majd az alapár, ami a hazai, 1,5 milliós állami támogatással együtt is 9 millió feletti indulót jelenthet. Ez már csak azért sem túl szerencsés, mert a nagyobb méretekkel megáldott, valószínűleg izmosabb, nem sokkal kisebb akkuval rendelkező (45 kWh-s a beszálló egység) ID.3 az ígéretek szerint állami támogatással együtt 9 millió környékén startol majd, de ugyanígy a szintén kompakt méretű Nissan Leaf sem drágább az e-208-nál, de erre majd visszatérünk, ha meglesznek a pontos árak.