Hazánkban egyelőre egyetlen egy olyan töltőállomás sem található, ahol hidrogént tudnánk tankolni autóba, ami persze nem is csoda, hiszen ez a technológia még a fejlettebb országokban sem elterjedt. Ennek ellenére a gyártók azért nem dobták még kútba a technológiát, amire kiváló példa a Toyota: nemrég éppen hazánkban próbálhattuk ki röviden az egykoron első hidrogénhajtású sorozatgyártású autóként bemutatkozott Toyota Mirait, most pedig már a modell utódját köszönthetjük, ugyanis a japánok leleplezték a jövő év végére piacra kerülő második generációt, ami teljesen más stílusra váltott.

Az első Mirait leginkább a Priushoz lehetett hasonlítani: egy aerodinamikára kihegyezett modell, aminek formái igazán megosztók. Nem túlzás azonban azt állítani, hogy a modell pálforduláson ment keresztül, ugyanis a kompakt méretek és a furcsa vonások után egy klasszikusabb alapformákkal és jóval nagyobb méretekkel megáldott modellt köszönthetünk, habár a vonások továbbra is igen egyediek – de talán kevésbé megosztók. A Mirai tehát teljesen más felépítést kapott, ráadásul hátsókerékhajtásról elsőkerékhajtásra váltott.

Sokkal kevésbé megosztó, de továbbra is egyedi - galéria

Ha csak az arányokat nézzük, könnyen eszünkbe juthat a Toyota Camry és a Lexus ES is, ami valószínűleg nem véletlen, és bár belül is egyedi formákat kapott a Mirai, a párhuzamot itt sem túl nehéz felállítani a hidrogénes modell és az előbb említett testvérek között. Nem csoda mindez, hiszen ugyanarra a TNGA platformra épül mind a három modell. Belül egyébként a modern megoldások mellett igazi prémium részletekkel is találkozhatunk: finom bőr, kontrasztvarrások és hatalmas tér fogadja a beülőket – van JBL hangrendszer és méretes, 12,3 colos multimédiás képernyő is.

A hajtásláncról egyelőre nem osztottak meg velünk pontos információkat a gyáriak, de azt elárulták, hogy rengeteget fejlesztettek a hidrogénes technológián, így hatótáv és teljesítmény terén is lehetnek nagyobb változások. Előbbi esetében 30 %-os fejlődést ígérnek, így a korábbi 500 helyett közel 650 kilométert tehet majd meg egy feltöltéssel a Mirai, de valószínűleg a 154 lóerős teljesítményhez is hozzáadnak valamelyest. A vezethetőség szintén sokat fejlődik az alacsonyabb tömegközéppont és a nagyobb méretek hatására, de gyakorlatilag minden ponton fejlettebb lesz az új generáció elődjénél.

Belül prémiumos megoldásokkal találkozhatunk - galéria

Nemrég egyébként már megírtuk, hogy jövőre érkezik az új Mirai, de azt mi sem gondoltuk, hogy ilyen hamar bemutatják az utódot – igaz, egyelőre hivatalosan még koncepció fázisban van, de valószínűleg nem sokat fog már változni a sorozatgyártásra. Sajnos arra még várnunk kell, hogy hazánkban is használható legyen egy hidrogénes modell, de egyelőre egész Európában nincs túl sok hidrogénkút – ám úgy tűnik, a gyártók azért nem adják fel a technológiát, még ha közben az akkumulátoros elektromos autókat is nagy erőkkel fejlesztik.