Programok

2019.04.25. 07:34

Április 30-án és május 1-jén Sarkadon rendezik meg Békés megye legnagyobb családi majálisát

A megfelelő ütemben haladnak Sarkadon a beruházások, a mostani önkormányzati ciklusban 10 milliárd forintból valósulnak meg fejlesztések, ami a korábbi időszakokhoz képest 6-8-szoros növekedést jelent. Emellett kiválóan működik az önkormányzati intézményrendszer, békés közélet és sikeres közösség jellemzi Sarkadot – mondta Dr. Mokán István polgármester.

L. B.

Sarkadon egy 10 ezer lelkes családban gondolkodnak, és fontosnak ítélik, hogy tartalmas programokat szervezzenek, amelyek révén hasznosan tölthetik el szabadidejüket a sarkadiak és a városba érkezők.

Közeledik az egyik legnagyobb esemény, a kétnapos és ingyenes Sarkadi Családi Majális, Békés megye legnagyobb majálisa, amire most is több ezer embert várnak. Április 30-án, kedden 20.30 órától fáklyás felvonulást rendeznek a középiskolától a Vásártérig. 21.00 órakor kezdődik az utcabál a Grund zenekarral, amit éjféltől diszkó követ Széplaki Attilával és Dr. Mokán Istvánnal.

A programok részleteit Dr. Mokán István polgármester ismertette.

Május 1-jén, szerdán három helyszínen zajlanak a programok. Az Éden-tavak horgászversenynek adnak otthont, az Anti úti sportpályán lovas programokat szerveznek, a Vásártéren pedig koncertek lesznek: fellép például az Antovszki Band (15.30), Bunyós Pityu (17.00), a Show & Bors (18.00), valamint Szikora Róbert és az R-GO (20.30), a koncerteket 22.15-kor színpompás tűzijáték zárja.

A városvezető elmondta: a Vásártéren további érdekességek is lesznek, többek között vidámpark dodgemmel, valamint kirakodóvásár. Idén először kialakítanak egy gyermeksziget – szórakoztató centrumot is, ahol a gyermekek és a felnőttek számára egyaránt kikapcsolódási lehetőséget jelentenek majd az olyan felfújható játékok, mint a söprögető, a rodeó bika, a buborékfoci, az élőcsocsó, az élőteke, a szumó vagy a rodeoball.

Harminc éve lett ismét város Sarkad

Egész évben színvonalas programokat kínálnak Sarkadon, lesz például gyermeknap, szüreti felvonulás, Teleki Családi Nap és megünneplik az idősek világnapját is.

Sarkad augusztus 18-án, 19-én és 20-án ünnepli, hogy 30 éve ismételten várossá nyilvánították – mondta dr. Mokán István polgármester. A három nap során tartalmas programokat kínálnak az Éden-tavaknál, a Vásártéren és az Anti úti sportpályán.

Augusztus 18-án rendezik meg az Éden-tavaknál a megyei horgász- és vadásznapot. A Vásártéren koncertezik majd az Irigy Hónaljmirigy, Kovács Kati, valamint a Kowalsky meg a Vega. 19-én és 20-án fellép a helyi zenekarok – mint a Show & Bors, a Grund, az Antovszki Band – mellett a Fiesta és a Desperado, a fiataloknak kedvezve Burai Krisztián, a G.w.M., az AK26 és Horváth Tamás.

Lesz sok más tartalmas program is – például főzőverseny, gyermeksziget, labdarúgó-bajnokság, éjszakai fogathajtás –, és augusztus 20-án este sem marad el a színpompás tűzijáték. Az augusztus 20-ai állami ünnep városi rendezvényének idén is a római katolikus templom ad otthont, ahol többek között átadják a városi kitüntetéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában