Ilyen is ritkán van itthon: újabb vidéki városban indul az e-közbringa rendszer

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen is ritkán van itthon: újabb vidéki városban indul az e-közbringa rendszer

Megkezdődött a pécsi kerékpár szóösszetételből alkotott PécsiKe elnevezésű közösségi kerékpármegosztó rendszer dokkolóinak telepítése - írja a Pécsi Napilap.

A portál szerint a fejlesztés megkezdését dr. Páva zsolt jelentette be a baranyai megyeszékhelyen.

Az „E-közbringa rendszer kialakítása I. ütem”, TOP-6.4.1-15-PC1-2016-00001 sz. projekt keretében 70 db PEDELEC típusú elektromos kerékpár érkezett Pécsre, melyek 2019. április 30-án kerülnek kihelyezésre a dokkolók telepítésének befejezésekor. A bringákat nem sokkal utána, júniustól már használatba is lehet venni a 7 helyszínen telepített dokkolóállomásokról. Az első ütemben alábbi helyszíneken helyeznek ki 10-10 elektromos kerékpárt a városban:

  • PTE Klinikai Központ - 400 ágyas klinika
  • Barbakán
  • Széchenyi tér
  • Kossuth tér
  • Búza tér
  • 48-as tér
  • Zsolnay-negyed

A domborzati viszonyok miatt nem hagyományos bicikliket, hanem elektromos kerékpárokat telepítenek a PécsiKe dokkolóihoz, így a használók a nagyobb emelkedőkre is könnyedén feljuthatnak. A város polgármestere ismertette, hogy a fejlesztés több mint 150 millió forintból valósul meg.

Célunk, hogy a belvárost, a történelmi városmagot minél inkább tehermentesítsük a benzin/gázolajhajtású gépjárművektől

- idézi a polgármester szavait a portál, aki hozzáfűzte, hogy a településen sokat tesz az önkormányzat a kerékpárral közlekedők támogatásáért, ugyanis számos kerékpárutat alakítottak ki és újítottak fel az elmúlt években.

A bringákat a MOL Bubi budapesti mintájára regisztrációt és azonosítást követően használati díj ellenében lehet felvenni a dokkolókból, használat után pedig leadhatók a város bármely gyűjtőállomásán.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pécs

pécsike

kerékpár

elektromos bicikli