Embertelen csalás: halálos betegséget hazudtak pácienseiknek az álorvosok

Index   
  Megosztom
Embertelen csalás: halálos betegséget hazudtak pácienseiknek az álorvosok

A Szombathelyi Törvényszék közölte a hírt, miszerint orvosnak adták ki magukat és halálos betegségeket diagnosztizáltak az álorvosok. Majd az általuk felkínált silány minőségű termékek megvásárlása fejében ígértek gyógyulást idős embereknek azok a vádlottak, akiknek büntetőpere a héten kezdődött a Szombathelyi Járásbíróságon - írja az Index.

Ahogy a portál írja, 52 vádlottja és 345 sértettje van az ügynek. Meghaladják a 41 ezer oldalt a nyomozati iratok. A vádirat szerint telefonon vagy levélben keresték meg az idős embereket ingyenes egészségi állapotfelmérés ígéretével. Orvosi végzettséggel nem rendelkező, de egymást orvosnak, professzornak tituláló elkövetők „halálos” betegségeket diagnosztizáltak a sértetteknél az állapotfelmérések során. Ezt követően azt állították: kizárólag az általuk forgalmazott termékek alkalmasak a betegségek gyógyítására. Az így megtévesztett idős emberek megvásárolták a sokszor több százezer forintért ajánlott termékeket. Összesen több mint 100 millió forintot csaltak ki az elkövetők a 345 sértettől a vád szerint.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orvos

álorvos

betegek

betegség

törvényszék

bíróság

vádemelés