hirdetés

2018.11.12. 09:24

Sikeresen zárult az Építsd a jövőd, a nagy építőipari szakmaválasztó Egerben

2018. november 6-án, az Európai Szakképzési Hét keretében került megrendezésre Egerben, a Kemény Ferenc Sportcsarnokban az Építsd a jövőd építőipari szakmaválasztó, amely 2. éve valósul meg országos szinten.

Beküldött fotó

Az országban 6 régióközpont az egri Építsd a jövőddel egy időben, november 6-án valósította meg ugyanezt a nagyszabású pályaorientációs programot.

Az Egri Szakképzési Centrum, mint régióvezető, a Szolnoki és Karcagi Szakképzési Centrummal összefogva mutatta be interaktívan az építőipari szakmákat.

A rendezvény célja volt felhívni a figyelmet az építőipar jelentőségére, ezért építőiparhoz kapcsolódó cégek is kitelepültek és támogatták a programot, hiszen ez közös érdeke a szakképzésnek és szakmának egyaránt.

Beküldött fotó

A kitelepülő cégek a következők voltak:

MAPEI, Koczka Mester Kft., Olva Kft, Polifarbe, REHAU, Vaillant Saunier Duval, Promtherm Agria Kft., Ében-H Kft., Well Mátrép Kft., Lajos a Faiparos Kft.

A rendezvényt Dr. Pajtók Gábor, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője nyitotta meg, majd Fábri Eufrozina, az Egri Szakképzési Centrum főigazgatója üdvözölte a program látogatóit, és beszédében kiemelte, hogy az ország fejlődése szempontjából milyen nagy jelentőséggel bírnak az építőipari szakmák.

7 szakma került bemutatásra, amit interaktívan ki is próbálhattak a tanulók.

Az ács szakma esetében szétszerelhető kis tetőt kellett összeszerelniük.A kőműves szakmánál fa téglával téglakötéseket tanultak, a boltív falazási technikáját próbálhatták ki.

A villanyszerelésnél csőhajlítást, forrasztást, vezetékcsupaszítást végezhettek, sőt még kulcstartót is készíthettek.

Az asztalos szakmánál CNC géppel fa ajándéktárgyat készíthettek.

A festő szakmánál színkeverés, faerezési technikák, márványozás, flóderezés bemutatása, kipróbálása történt.

A burkoló szakmánál intarzia mintákat rakhattak ki, és egy fürdőszoba burkolását tekinthették meg élőben.

Épületgépészetnél csövek összeszerelését, egymáshoz illesztését lehetett gyakorolni.

Ha minden állomáson részt vett a tanuló, nyereménysorsoláson vehetett részt és a program végén, ahol értékes nyeremények kerültek kisorsolásra.

1 Vaillantos ajándékcsomag

1 Promthermes ajándékcsomag

1 Koczka Mester Kft. ajándékcsomag

5 db okosóra

A Fődíj 1 db Tablet volt, amelyet egy mátraderecskei tanuló nyert meg.

A résztvevők száma tekintetében sikeres program valósult meg, hiszen 1568 fő látogatott el az Építsd a jövődre.

Azonban azt csak remélhetjük, hogy a rendezvény elérte célját és sikerült felkelteni a tanulók érdeklődését az építőipari szakmák iránt.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában