Csécsei Zoltán világcsúcsot döntött: "Három órán át „félkómában” futottam"

Forrás: Springday Health Club -
Csécsei Zoltán Guiness-rekord ultramaratonista világcsúcs futópad
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megjavította a futópados világcsúcsot Csécsei Zoltán ultramaratonista, akinek a 12 és a 24 órás futása is Guinness-rekord lett. -írja a Bors.

A nem mindennapi próbatételt kora este, hat órakor kezdte, és már éjfél tájékán látszott, jó erőben van az elszánt atléta. Reggel hatkor aztán felcsattant a dübörgő taps, ugyanis a méterszámláló új csúcsot mutatott.

Csécsei 12 óra alatt 155,32 kilométert teljesített.

De nem volt megállás, hiszen hol volt még az este, a huszonnégy órás futás vége.

Világcsúcsot döntött. Forrás: Springday Health Club

A kitartó atléta tovább gyűrte a kilométereket, a pihenőidejét sem igazán használta ki. Mindössze néhány alkalommal szakította meg a futását, mert mindent nem tudott kiizzadni. Ahogy közeledett a világcsúcskísérlet hajrája, érkeztek a drukkerek is, akik nem csalódtak, mert amikor pontban 18 órakor leállt a futópad, új világcsúcsnak és Guinness-rekordnak örülhettek. Sőt kiderült, hogy

a 100 mérföld világrekordját is megdöntötte a magyar ultramaratonista.

Zoltán miután leszállt a mindössze ötvenkilenc centi széles futópadról, segítői lefektették, betakarták, néhányan aggódtak is az egészségéért. Pár perc elteltével a csúcstartó azonban felkelt, hogy elfogyassza a jól megérdemelt jutalomvacsoráját, ami gyrosból, görög salátából, somlói galuskából és alkoholmentes sörből állt.

"Hát ezt én se gondoltam volna. A tizenkettedik óra táján megfordult a fejemben, hogy feladom...Tovább mentem, de bevallom, három órán át nem igazán voltam magamnál. Aztán, egyszer csak kitisztult minden és már tudtam, teljesítem a huszonnégy órát."

-– mondta Csécsei.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.