27 percig halott volt, azt állítja, látta a mennyországot

Forrás: Shutterstock -
halál klinikai halál túlvilág mennyország magyarázat újraélesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hegyet mászni indult barátjával Tina Hines, amikor váratlanul megállt a szíve. Többször is újraélesztették, a klinikai halál állapotában pedig állítása szerint látta a mennyországot. Az orvosok szerint azonban tudományos magyarázat is létezik erre. 

Tina Hines az arizonai Phoenixbe indult kirándulni a barátjával, amikor megállt a szíve. A férfi, Brian újraélesztette, a mentőautóban még hatszor kellett ezt megtenni – írja a Ladbible.

Huszonhét percig volt a klinikai halál állapotában a nő. Amikor felébredt papírt és tollat kért, amire ennyit írt fel: „Létezik." Mint kiderült, a mennyországra gondolt. Azt mondja, teljesen tisztán látta a fényeket, a színeket és egy emberalakot is.

Látta a mennyországot Tina – Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Az orvosok szerint erre tudományos magyarázat is létezik. A Michigani Egyetem kutatói 2013-ban patkányokon végeztek egy kísérletet, amelynek segítségével megállapították, hogy a halál pillanatában az agyunk sokkal aktívabb, mint amikor ébren vagyunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.