Egészség

Orvoshiány miatt időpontot sem tudtak adni a budapesti kórházban

Egy egyszerű hasi ultrahangvizsgálatra.

Orvoshiány miatt nem tudnak időpontot adni hasi ultrahangvizsgálatra egy budapesti kórházban – derült ki az RTL Klub Híradójából.

A Házon kívül riportere a magán és az állami egészségügy várólistáit szerette volna összehasonlítani, a kőbányai Bajcsy-Zsilinszky Kórház betegfelvételi centrumában semmilyen dátumot nem tudtak mondani, mert nem volt orvos, aki elvégezze a vizsgálatokat. Így csak egy várólistára tudták volna őt felvenni, amelyen több százan szerepeltek már.

A helyzet ekkor már 2-3 hete fennállt. A kórház végül arról értesítette az RTL Klubot, hogy a napokban sikeres tárgyalásokat folytattak, aminek köszönhetően már rendelkezésre áll a szükséges orvos létszám az ultrahangos vizsgálathoz, bár a kórház honlapján az álláshirdetések között még mindig szerepel, hogy radiológust keresnek azonnali kezdéssel. A honlapon összesen 17 orvost és 43 szakdolgozót keresnek.

Eközben az ország számos pontján hasonlóan rossz a helyzet: Nyíregyházán júliusra, Nagykanizsán augusztusra tudnak időpontot adni ugyanilyen vizsgálatra. A magánrendelőkben akár aznap is elvégeznek egy hasonló vizsgálatot, rendelőtől függően 8-22 ezer forintért. Ezt azonban sokan nem tudják megengedni maguknak.

Az RTL riportja:

Máthé Zoltán/MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top