Éveken át tartotta rettegésben családját egy nagykanizsai férfi

Vágólapra másolva!
A férfi koloncnak nevezte a gyerekeit, verte, és elzavarta őket otthonról, a feleségét pedig kilökte a mozgó autóból. Az ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat ellene.
Vágólapra másolva!

Az 50 éves férfi 1995-ben kötött házasságot, amiből négy, jelenleg 7 és 24 év közötti gyereke született.

A szülők közötti viszony az apa munkanélkülisége és labilis mentális állapota miatt megromlott, a férfi a betegsége miatt mindenkiben rosszindulatot és fenyegetést lát, amire kirobbanó dühvel reagál.

A kiszámíthatatlan viselkedés miatt a család folyamatos stresszhelyzetben és félelemben élt, volt, hogy a már felnőttkorú lánya azért hívott rendőröket, mert az apja a lakásban tört-zúzott. A körülmények miatt a felesége 2015-ben albérletbe költözött a gyerekekkel, de a férfi ott is fenyegette őket.

Előfordult, hogy az óvodába együtt autózva a nőt minden előzmény nélkül megütötte, majd kidobta a mozgó autóból.

Ezek után a Nagykanizsai Járásbíróság 60 napra megelőző távoltartást rendelt el a férfival szemben,

az asszony azonban kötődött a férjéhez, ezért vissza is költözött hozzá a gyerekekkel.

Később felnőtt gyermekeik elköltöztek, a férfi viselkedése viszont nem változott.

A férj és a feleség hol együtt élt, hol szétköltöztek. Az asszony egy időben külföldön vállalt munkát, a gyerekeket pedig a férjére hagyta. A megyei kormányhivatal nagykanizsai gyámügyi osztálya családgondozót és esetmenedzsert is kirendelt a gyerekek mellé, de a férfi nem volt együttműködő, velük is agresszívan viselkedett.

Elhanyagolta a rábízott gyerekeket, koloncnak nevezte őket, rendszeresen bántotta, többször felügyelet nélkül hagyta mindkettőt és az óvodában is folyamatosan konfliktusai voltak a nevelőkkel.

Nem egyszer rendőrök keresték meg a férfit vagy ők vitték haza az egyik gyereket, aki a szülő keresésére indult. Amikor a kicsiket elzavarta otthonról, a gyerekek a rokonaikhoz menekültek.

A vád szerint a férfi a magatartásával súlyosan veszélyeztette a gyerekek érzelmi-értelmi fejlődését. Kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat ellene az ügyészség.