A Michael Jackson-botrány miatt lépett a világ legnagyobb gyerekmúzeuma is

Michael Jackson dalainak hallgatottsága csökkent a Leaving Neverland bemutatása óta
Michael Jackson dalainak hallgatottsága nőtt, de összességében csökkent az albumok és a dalok értékesítése
Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb, gyerekeknek szánt múzeuma eltávolított néhány kiállított tárgyat, amelyek korábban Michael Jackson tulajdonában voltak. A döntést azzal indokolták, hogy nekik a közönség az első. 
Vágólapra másolva!

Az indianapolisi gyerekmúzeum eltávolított három tárgyat az állandó kiállításairól. Mindhárom tárgy Michael Jacksonhoz fűződik, ezek közül egy kalap és egy pár fehér kesztyű ráadásul az övé volt. A harmadik tárgy pedig egy általa aláírt poszter volt, amin egyébként a the power of children, azaz 'a gyerekek ereje' felirat volt, ami egyben a múzeum egyik hatalmas kiállításának is az elnevezése.

Egy napig tartott a norvég közrádió Michael Jackson elleni keménysége

Visszakozott a bírálatok miatt a norvég közmédia, amely rádiócsatornáin két hétig szüneteltetni akarta Michael Jackson dalainak lejátszását. Kedden még úgy volt, hogy két hétig nem játszanak egyetlen Michael Jackson-dalt néhány rádióállomáson Norvégiában, azonban szerdára visszavonulót fújtak. Két héten keresztül egyetlen Michael Jackson-dalt sem játszik az egyik norvég műsorszolgáltató.

Egyébként ez a múzeum a világon a legnagyobb, ami kifejezetten gyerekeknek készült. Óriási területen folyik ott az ismeretterjesztés a legkülönbözőbb tárgykörökben. A múzeum akciója – ahogy ezt nyilatkozatban ők is megfogalmazták, – egyértelműen a Leaving Neverland című dokumentumfilm miatt történt. A filmet március elején vetítette az HBO, és benne két, ma már a harmincas éveiben járó fiatalember számol be arról,

hogyan molesztálta őket Michael Jackson gyerekkorukban.

A múzeum igazgatója a CBS Newsnak elmondta, hogy a Leaving Neverland című film miatt szedték be a kiállításról a tárgyakat, ugyanis a filmekben gyerekek molesztálásáról van szó, és ők addig nem is tervezik újra kiállítani a tárgyakat, amíg tisztán nem látnak az ügyben. A dokumentumfilm által kirobbant botrány miatt Michael Jackson lánya, Paris öngyilkosságot kísérelt meg a hétvégén. Felvágta az ereit, de még időben kórházba került, azóta az állapota stabil, és pszichiátriai megfigyelés alatt tartják - írta a TMZ.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!