Vágólapra másolva!
Magabiztos, tizenkétgólos győzelemmel kezdte a 2019-2020-as férfi kézilabda Bajnokok Ligája-idényt a Telekom Veszprém. Az előző kiírás ezüstérmese olykor szemet gyönyörködtető játékkal, a második félidőben gálázva 40-28-ra győzött az ukrán Motor Zaporizzsja ellen.

Az előző idényben BL-ezüstérmet szerző Telekom Veszprém csapata az ukrán bajnok Motor Zaporizzsja ellen kezdte az új szezont. Nagy László és Momir Ilic visszavonulása ellenére is megerősödött a bakonyi csapat, amelyet az EHF szakírói a 2019-20-as kiírás legnagyobb esélyesének tartanak. David Davis együttese 5 győzelemmel,

átlagosan 40 gólt dobva kezdte a magyar bajnokságot,

és a SEHA-ligában is kettőből kettő eddig a mérlege, vasárnap délután pedig a BL B-csoportjában is bemutatkozott.

Elsöprő támadójátékkal kezdte a mérkőzést a Veszprém, 8 perc alatt hét gólt lőtt a magyar bajnok, a kapuban pedig Sterbik Árpád is bemutatott két bravúrt. Az ukránoknál Malasinskas és Babicsev villogott, az ő vezetésükkel egy gólra feljöttek a vendégek, miközben a Veszprém megrekedt 8 gólnál. Marguc és Tönnesen törte meg a rossz sorozatot,

a kezdő jobbátlövő pozícióját Nagytól „megörökölő" norvég már háromnál járt bő negyedóra alatt.

A Motor egyik új igazolásának, Sztaniszlav Zsukovnak hamar véget ért a találkozó, ugyanis nyakon vágta Lékai Mátét, és egyből pirosat kapott, Lékai pedig inkább pihent ezután.

Kent Robin Tönnesen hat gólt szerzet Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A Veszprém olykor rendkívül látványos gólokat szerzett, sokszor azonban érződött még a szezon eleji forma, az ukrán csapat pedig szívósan játszott, nem lehetett leszakítani.

A szünetre azért így is magabiztosnak mondható, 17-13-as előnnyel mehetett David Davis csapata.

Azt nem tudni, mint mondhatott a spanyol mester a szünetben, de biztosan hatott, ugyanis egy 4-0-s rohammal kezdte a második félidőt a Veszprém, azaz nyolc góllal vezetett. Ezen a meccsen főleg Petar Nenadicsnál volt a karmesteri pálca, aki védekezésben is jól teljesített, támadásban pedig remekül szervezett.

Petar Nenadics hasznosan játszott Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Manaszkov góljával a különbség 27-17-nél elérte a tíz gólt, a közönség pedig rászámolt a Motorra, majd beléptünk az utolsó 15 percbe. Sterbik hetest is védett (igaz, az ismétlést belőtte Malasinskas), Davis kedvére rotálhatta a csapatot, de bárki lépett pályára, biztosan bemutatott egy remek megoldást.

Nagyon úgy festett, hogy ennek a keretnek támadásban nincs gyenge pontja.

Omar Yahia is betalált, ezzel csak a keveset játszó Lékai Máté maradt gól nélkül, aztán Cupara is védett egy hetest, a második félidőben minden összejött a Veszprémnek. Az utolsó percekben már nem volt egy súlycsoportban a két együttes, és csak a különbség volt a kérdés. Ez végül 12 gólnál állt meg, a magyar bajnok 40-28-ra győzött, és várhatja a Kiel elleni rangadót.

Végeredmény, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B-csoport, 1. forduló:
Telekom Veszprém - Motor Zaporizzsja 40-28 (17-13)