Vágólapra másolva!
Szombat délután ünnepélyesen átadták a Vasas kézilabdacsapatának új csarnokát, a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokot. A megnyitón a névadó is ott volt.

Markovits László, a Vasas elnöke az Illovszky Stadion VIP-termében köszöntötte mindazokat, akik a klub kézicsapatának sikerkorszakában tevékenyen részt vettek. Többen évtizedek óta nem látták egymást, voltak, akik Dániából tértek haza.

Az eseményen részt vett Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora is, aki 1982-ben BEK-győzelemre vezette a Vasas női csapatát. Beszédében Sterbinszky Amáliát a kézilabda Puskás Ferencének nevezte, ezzel arra utalt, hogy – a labdarúgólegendához hasonlóan – a Vasas korábbi legendás játékosa is közösségépítő klasszis volt, aki által világsztárokká váltak a csapattársak is.

Sterbinszky Amália és Mocsai Lajos az új csarnok előtt Forrás: vasassc.hu

Sterbinszky Amália meghatódva köszöntötte az avatóra érkezett vendégeket (köztük a Dániából érkezőket), szurkolókat, egyben felidézte, mit érzett akkor, amikor megtudta, róla nevezik el a csarnokot. Rövid beszéde végén megköszönte a csapattársaknak a közös munkát, a sok segítséget: „a sikereket mindig közösen értük el, köszönöm mindannyiótoknak".

A ceremóniát a Vasas-NEKA NB I/B mérkőzés követte, amelyen a névadó végezte el a kezdődobást, és végül örülhetett a 32-29-es győzelemnek.