A Chelsea panaszt tett Kádár Tamás csapata ellen

Chelsea
Chelsea's English midfielder Callum Hudson-Odoi (L) celebrates with teammates after scoring their third goal during the UEFA Europa League round of 32, 2nd leg football match between Chelsea and Malmo at Stamford Bridge in London on February 21, 2019. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Chelsea panaszt tett az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) a Dinamo Kijev ellen a két együttes csütörtöki kupamérkőzését követően az ukrán szurkolók rasszista megnyilvánulása miatt.

Az angol klub tájékoztatása szerint a Dinamo-drukkerek az egyik játékosukat szidalmazták az Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóján, miután kialakult a végeredmény. A kijevi mérkőzést a vendégek 5-0-ra nyerték meg, s a lefújást követően

a klubvezetők tájékoztatták a történtekről a játékvezetőt.

Callum Hudson-Odoi volt a szurkolók célpontja Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A Chelsea közleményében kiemelte: teljes mértékben elítéli az ehhez hasonló sportszerűtlen viselkedést és elvárja az UEFA-tól, hogy minden részletre kiterjedően vizsgálja ki az esetet.

A Chelsea nem részletezte, hogy melyik játékost érte a verbális támadás, de

az angol sajtó úgy tudja, hogy az ötödik gólt szerző 18 éves szélső, Callum Hudson-Odoi volt a célpont.

Az angol klub kettős győzelemmel - 8-0-s összesítéssel - búcsúztatta a Kádár Tamást is foglalkoztató Dinamo Kijevet, és az El negyeddöntőjében a cseh Slavia Prahával találkozik.