Magyar bajnok edző érkezett az NB II-es Haladáshoz

Supka Attila a Honvéd edzője
Supka Attila a Honvéd következő három meccsét csak a lelátóról nézheti
Vágólapra másolva!
A legutóbb a Budapest Honvédnál dolgozó Supka Attilát nevezte ki az NB II-es Szombathelyi Haladás a csapat vezetőőedzőjének.

A szombathelyiek a Facebook-oldalukon tudatták, hogy a korábbi tréner, Horváth Ferenc helyét Supka Attila veszi át.

Horváth szerződése egyébként május 31-én lejárt, azóta a másodedző Desits Szilárd irányította az edzéseket, csütörtök délutáni viszont már Supka Attila vezette az edzést, három éves szerződést kötött vele a klub.

Supka Attila a Haladás új vezetőedzője Fotó: Polyák Attila - Origo

Az 56 éves Supka játékosként a Honvédban, Újpesten, Kecskeméten, Debrecenben, a Videotonban, Sopronban, valamint alacsonyabb osztályú osztrák csapatokban futballozott. Edzőként irányította a Sopront, a Békécscsabát, a Debrecent, a Budapest Honvédot, a ZTE-t, a Pécset, a Szegedet és a ciprusi Nea Szalaminát is. Supka 2017 nyara óta a Honvéd trénere volt, edzőkét kétszeres magyar bajnok a Debrecennel (2005, 2006), emellett kétszeres Szuperkupa-győztes (2005, 2006) és egyszeres Magyar Kupa-győztes (2007), valamint kétszeres (2007, 2019) kupaezüstérmes.

– Pár hete kerültem kapcsolatba a Haladással, akkor vetődött fel a lehetősége annak, hogy a csapat edzője legyek – mondta Supka Attila. – Természetesen ehhez nagyon sokmindennek tisztázódnia kellett. Amennyiben az együttes egyben marad, mert közben rendeződnek a klub körüli dolgok, akkor erre lehet építeni. Nagyon sok játékost ismerek a Haladásból, az NB I-ből, sok játékossal dolgoztam az NB II-ben Sopronban is. Jelenleg olyan kerettel rendelkezünk amely egy-két labdarúgóval kiegészítve jó teljesítményre lehet képes a másodosztályban.

Supka Attilával új másodedző is érkezett Híres Gábor személyében, de Desits Szilárd is marad a csapat mellett.