Letartóztattak két sorozatrajongó tanárt, akik drogot készítettek

EW Library Jesse Pinkman (Aaron Paul) and Walter White (Bryan Cranston) - Breaking Bad - Gallery - Photo Credit: Frank Ockenfels/AMC
Jesse Pinkman (Aaron Paul) and Walter White (Bryan Cranston) - Breaking Bad - Gallery - Photo Credit: Frank Ockenfels/AMC
Vágólapra másolva!
Letartóztattak két arkansasi kémiatanárt, akik a Breaking Bad nagy rajongói, a sorozat hatására kezdtek el drogot gyártani.
Vágólapra másolva!

Letartóztatták Bradley Allen Rowland és Terry Bateman kémiaprofesszorokat, akik az arkansasi Arkadelphia egyetemén, a Hendersonon tanítottak, és az ottani labort mellékesen metamfetamin gyártására is használták.

A kémialabor átvizsgálása során buktak le, többen jelezték ugyanis, hogy furcsa szag terjeng a labor környékén: ennek okát kutatva találtak a metamfetamin készítésére utaló nyomokat.

A Breaking Bad adta az ötletet a professzoroknak Forrás: AMC

Rowlandot – a Breaking Bad központi karaktere nyomán – már korábban a Henderson Heisenbergjének nevezték az egyetemi lapban, de akkor még csak a sorozat iránti rajongásáról beszélt, szerinte többen kezdtek el érdeklődni a kémia iránt a hatására.