Hivatalos: maradhatnak a szobrászok a BIOKOM telephelyén

2018. május 16. 16:16 2018. máj. 16. 16:16

Úgy tűnik, sikerült megnyugtatóan rendezni a Bázis Szobrász egyesület és a pécsi BIOKOM közti ügyet, a szobrászok maradhatnak a város kezelésében álló telephelyen, ahonnan eredetileg ki akarták őket rakni.

Mint ismert, a májusi pécsi közgyűlés egyik előterjesztése szerint a városvezetés fel akarta mondani a Bázis Szobrász Egyesülettel fennálló szerződését, amely értelmében a szobrászok 2003 óta jelképes összegért használhatták a Verseny utcában egy önkormányzati telephelyen az egyik nyílt csarnokot és a hozzá tartozó irodát.

Az előterjesztés értelmében a BIOKOM városüzemeltetési társaság a nyílt csarnokban a síkosságmentesítéshez szükséges sót tárolta volna.

Böszörményi István pécsi szobrász a Facebookon írta ki magából a nemtetszését, ám közben Pál Zoltán szobrász, az egyesület vezetője arról írt, hogy sikerült megegyezni a várossal az ügyben, nem kell költözniük. (Az egyesülettől többeknek nem tetszett Böszörményi akciója, ennek a Facebookon adtak hangot.)

Mivel az önkormányzat honlapján a közgyűlési előterjesztések között ennek ellenére továbbra is ott szerepelt az erről szóló előterjesztés, a Pécsi STOP még május 12-én megkereste a városvezetést, hogy mi is a helyzet.

Május 16-án a BIOKOM-tól az alábbi választ kaptuk a kérdéseinkre:

"A Biokom NKft. ügyvezető igazgatója és a Bázis Szobrász Egyesület képviselője szóbeli megállapodást kötött arról, hogy az ingatlant az egyesületnek nem kell elhagynia, azt a jövőben is használhatják. A részletek kapcsán további egyeztetésekre kerül sor a felek között."

Úgy tűnik, megnyugtató véget ért tehát az ügy, ám a kiköltöztetésről előterjesztés még mindig elérhető az önkormányzat honlapján, vagyis biztosat csak a közgyűlés után lehet mondani.