168 új parkolóautomatát szerezne be Pécs városa

2018. augusztus 11. 17:15 2018. aug. 11. 17:15

Megjelent az uniós közbeszerzési értesítőben a kiírás, 168 új, bankkártyás és érintés nélküli fizetést is lehetővé tevő parkolóautomatát szerezne be a pécsi önkormányzat. Az eljárás nyílt, összegről nincs szó benne.

168 új és korszerű parkolóautomatát szerezne be a pécsi BIOKOM, hogy leváltsák a lassan másfél évtizede használt régi szerkezeteket a megyeszékhelyen.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent ajánlattételi felhívás szerint a 168 és legyártott automatából 160-ast telepíteni is kell majd, majd üzembe helyezni. A majdani nyertesnek az automaták szoftverének installálása és a program kezelésére történő betanítás is s feladata lesz.

A szerkezeteknek érintésmentes bankkártyás fizetési mód funkcióval kell rendelkezniük.

Az ajánlatok megtételére szeptember 10-ig van lehetőségük a jelentkezőknek, és egyfajta új gyártmánnyal lehet pályázni a közbeszerzésen.

A dokumentációból az nem derül ki, hogy a pécsi városvezetés miből finanszírozná a beszerzést, de a pecsiujsag.hu egy korábbi cikke szerint a jegyárak emeléséből és a parkolási rendszer díjtételeinek augusztusi növekedéséből, valamint a tervezett januári díjemelés és parkolási zóna-összevonásból befolyó pluszösszeget fordítanák erre a célra többek közt.