Találtunk egy várost, ahol drágább a buszjegy, mint Pécsen

2018. augusztus 21. 07:52 2018. aug. 21. 07:52

New Yorknak hívják, átszámolva majdnem 700 (!!!) forint. Mondjuk, 15 percen belül bármikor átszállhatunk, vagy átbuszozhatjuk vele az egész várost, mondjuk 70 kilométert. És akkor nem beszéltünk az ugyanennyibe kerülő metrójegyről. Mindent összevetve, már nem is annyira biztos, hogy drágább. Megmutatjuk azt is, mi a közös egy New York-i segédmunkásban és egy magyar parlamenti képviselőben.

Pécsi férfi fordult hozzánk, miután megérkezett New yorki útjáról. Amikor elutazott, még 400 forint volt egy pécsi buszjegy, mikor megjött, már 500.

New York Pécsnél valamivel nagyobb város, több, mint 19 millió ember lakja az agglomerációval együtt, 17400 négyzetkilométeren terül el.

Na, ha azt hinnénk, hogy ott olcsóbb a buszjegy, mint Pécsen, keservesen csalódunk, mert drágább. Ezzel ki is húzhattuk volna a Facebookon a baranyai megyeszékhelyet ócsárlók meg a balliberális médiatrollok méregfogát, mondván, tessék, hát jó szar hely ez a New York, ha ennél nem lenne kicsivel árnyaltabb a helyzet.

Ámde árnyaltabb. Ugyanis bár forintra átszámolva valóban drágább valamivel az ottani vonaljegy, talán még 700 forintnál is több. Viszont a dekadens nyugaton ezért a pénzért

felpattanhatunk egy helyi járatú buszra, és 15 percen belül újabb jegy vásárlása nélkül átpattanhatunk egy másikra

végigjárhatjuk vele az egész várost átszelő vonalat, azaz buszozhatunk akár 70 kilométert ezért a pénzért

metrózhatunk is, bármennyit, amíg ki nem jövünk a föld alól, a 26 metróvonal bármelyikén.

Természetesen mindezt egy feltölthető plasztikkártyával, természetesen úgy, hogy vehetünk jóval jutányosabb napi vagy heti jegyet, de hát hasonló trükkök nyilván Pécsett is vannak.

Itt azért ne próbáljunk meg a – New York-inál jóval olcsóbb, mindössze 500 forintos – jegyünkkel átpattanni egy másik buszra, mert az éles szemű ellenőrök jócskán megdrágíthatják az utunkat.

A 26 New York-i metróvonalon összesen 373 kilométert tehetünk meg, az 1 355 kilométernyi sínpálya 468 állomást köt össze. Ehhez jön még a helyi buszközlekedés, ugyanazokkal a jegyekkel.

Egy képesítés nélküli New York-i melós órabére nettó 25-30 amerikai dollár. Ez alapján egy segédmunkás 9-10 jegyet válthat egy órányi nettó munkabéréből. Ha egy pécsi segédmunkás egy óra munkájából 9-10 buszjegyet vehetne, akkor 4500 - 5000 forintos órabért kéne kapjon. Ez nettó 756 000 forint lenne, ennek a bruttója kicsivel több mint 1 100 000 millió forint.

Nem kell hozzá sok matek: ez nem egy segédmunkás bére, hanem egy frissen megemelt fizetésű parlamenti képviselőé.

Amúgy ha a metró és a busz mellett kipróbálnánk mást is, ott vannak a még magyar pénztárcával is igen olcsó sárga taxik, közösségi kerékpár, rendszámmal ellátott ló vontatta hintó vagy 3 dollárért riksa.