Vári nagyon, de nagyon hálás a kormánynak. Mondom: NAGYON!

2019. február 20. 17:05 2019. feb. 20. 17:05

Egy reggeli műsorban valami bődületeset hálálkodott Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezetője, aki nem mellesleg a Fidesz polgármester-jelöltje lehet az őszi helyhatósági választáson.

A TV2 Mokka című reggeli műsorában volt szó arról kedden, hogy azon 35 évesnél idősebb olimpikonok, akik több érmet nyertek, azoknak megemelték januártól az élethosszig járó járadékát (ez az edzőknek is jár, az olimpikonoknak meghatározott összeg 50 százalékát kapják).

A döntésről Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Vári Attila, a PSN Zrt. vezetője, kétszeres olimpikon vízilabdázó számolt be.

A két meghívott vendégnek a hálán kívül sok minden nem jutott eszébe, Vári többször is elmondta, hogy mennyire örültek a sportolók a megemelt életjáradéknak, az államtitkár pedig arról beszélt, hogy azért tudták kibővíteni a körét és megemelni a járadékot, mert "a magyar gazdaság ezt lehetővé teszi."

A 444 arra is felhívta a figyelmet, hogy Vári egyszer már végighálálkodott egy kormányzati videót többedmagával ugyenezen témában.

Amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a kormány nemrég dobta meg a PSN Zrt. közel egymilliárd forinttal.

Mivel a városban keringő hírek szerint a Fidesz Vári Attilát indíthatja az őszi önkormányzati választáson a pécsi polgármesteri székért, így nagyon úgy tűnik, hogy megkezdték a felkészítését, aminek az egyik lépcsője a nagy nyilvánosság előtt elkövetett hálálkodás.