Már egymillió forint összegyűlt a négygyermekes pécsi tűzoltó szemműtétjére

2019. május 16. 12:36 2019. máj. 16. 12:36

Rengetegen segítettek annak a négy gyermekét egyedül nevelő pécsi tűzoltónak, akinek látását csak egy költséges szemműtéttel lehet megmenteni, melyet önerőből nem tud finanszírozni. A gyűjtés a hétvégéig tart, a műtét mellett ugyanis a rehabilitáció is költséges.

Múlt héten írtuk meg, hogy felhívást közölt a Tűzoltókért Alapítvány, melyben egy pécsi tűzoltó, Gájer István szemműtétjéhez kértek segítséget. A több mint 20 éve szolgáló tűzoltó főtörzsőrmester látását csak műtéti úton lehet megmenteni, melynek 980 ezer forint a költsége. A négy gyermekét egyedül nevelő Gájer, aki 2015-ben az Év Tűzoltója lett, önerőből nem tudja fizetni a beavatkozást, támogatás viszont nem érkezett rá, ezért döntött úgy az alapítvány, hogy gyűjtést indít.

Az emberek pedig segítettek

- A műtét költsége csütörtökre már összejött, az összeg túlnyomó többségét Gájer István bajtársai adták össze, de számos adomány érkezett nem tűzoltóktól is - nyilatkozta lapunknak Hócza György, a Tűzoltókért Alapítvány elnöke.

Hozzátette: a rehabilitációnak is komoly költsége van, így vasárnapig még folytatják a gyűjtést, bíznak benne, hogy záráskor 1,3 millió forint lesz a bankszámlán.

Ha te is segítenél, az alábbi számlára utalhatsz:

Tűzoltókért Alapítvány

10403129-50526865-80871003

A közlemény rovatba fel kell tüntetni: "Gájer István szemműtétjére".

Forrás: H.V.