Hoppál tavaly őszre ígérte, most újabb tendert írtak ki az uránvárosi kisrendelőre

2019. május 25. 09:30 2019. máj. 25. 09:30

Újabb közbeszerzést írt ki a pécsi önkormányzat az uránvárosi Kőrösi Csoma Sándor utcába tervezett rendelőépület ügyében. Az előző tender ugyanis érvénytelen lett, miután a beérkezett ajánlatok magasabbak voltak, mint amennyi pénz lenne a beruházásra. A rendelőt tavaly őszre ígérte Hoppál Péter fideszes képviselő.

Még 2016-ban merült fel az uránvárosi konzultáció nyomán, hogy a Kőrösi Csoma Sándor utca elején üresen álló, a Mecsek Áruház mögött található romos egyemeletes épületbe gyermekorvosi rendelőket, valamint védőnői szolgálati helyeket kellene kialakítani. Akkor még 2017-re saccolták, hogy be lehet költözni az épületbe.

2017. február elsején Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő (akkor még kulturális államtitkár) arról értekezett a bama.hu cikke szerint, hogy a rendelőépület 2018 őszére készülhet el.

A tervek szerint három gyermekorvosi rendelő és 11 védőnői szolgálat kapna helyet az épületben, amihez teljesen átépítenék az üresen álló egyemeletes ingatlant (fűtés-, villany- és egyéb rendszerek újjáépítése, nyílászárócsere, stb.). Az ingatlanban egy külön fertőző várótermet is kialakítanának, de az akadálymentesítést is megoldanák többek közt egy lift beépítésével.

Ez sajnos nem így lett, áprilisban cikkezett arról lapunk, hogy eredménytelen lett a témában meghirdetett közbeszerzés, miután kiderült, hogy a két jelentkező cég árajánlata magasabb, mint az akkor rendelkezésre álló 156,74 millió forint.

Most újabb közbeszerzést írt ki a pécsi önkormányzat a munkálatokra, amiben az is szerepel, hogy a közbeszerzés feltételesként lett meghirdetve. Azaz, ha megint magasabbak lesznek az ajánlatok, mint a rendelkezésre álló összeg (ami amúgy nem szerepel ebben a kiírásban), akkor ez a közbeszerzés sem indulhat el. Az ajánlatokat június 27-ig várja az önkormányzat a hirdetményben közzétettek szerint.

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. honlapján található adatok szerint amúgy a projektkezdés 2017. május 5-én volt, a zárást 2019. szeptember 30-ra van betervezve (ami még az őszi önkormányzati választás előtt van). A beruházásra bruttó 234,37 millió forint megítélt támogatás áll rendelkezésre a honlapon található információk szerint.

Forrás: Pécsi STOP