Vári és a PSN Zrt. hallgatnak Kenderesi ügyében

2019. július 29. 10:19 2019. júl. 29. 10:19

Vári Attila, aki állítólag pécsi és a pécsiek polgármesterjelöltje utolsó vonatkozó posztja szerint büszke Kenderesi Tamásra. A Vári vezette PSN Zrt. fiatal pécsi sportolójának dél-koreai ügye elképesztően megosztja a közvéleményt, ám egyesülete mélyen hallgat.

Amint arról mi is beszámoltunk, Kenderesi Tamást, a fiatal pécsi olimpikont szexuális zaklatás gyanúja miatt előállították a vizes VB dél-koreai helyszínén.

Az ügy elképesztő viharokat kavart, maga a fiatal pécsi olimpikon így emlékezett a történekre saját Facebook-profilján:

„Sziasztok! Biztos vagyok benne, hogy mindenkiben rengeteg kérdés felmerült a koreai rendőrségi esetem kapcsán. A félreértések elkerülése végett szeretném megosztani, mi történt valójában. Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé hozzáértem egy, a pultnál álló koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, talán egyetlen meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem. A tisztánlátás végett szeretném leszögezni, hogy nem tapogattam, nem fogdostam a tömegben a 18 éves lányt. Megértve a helyzet komolyságát, teljes együttműködést tanúsítottam mindvégig.

A rendőrségen közölték, hogy az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt nekem nem mutatták meg. Ezek alapján őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim, miszerint nem követtem el semmilyen súlyos vétséget. Azt viszont valóban meg kell értenem, hogy -minden szándékosság nélkül- megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik.

A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék személyesen elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam. A szexuális zaklatás vádját viszont teljes mértékben visszautasítom.”

A közösségi oldalon elképesztő vita alakult ki az eset kapcsán. Sokan védelmükbe vették a talán meggondolatlan mozdulatot tevő úszót, mások szerint olimpikonhoz méltatlan ez a viselkedés, megint mások szerint egy koreai lánynak örülnie kellett volna, ha egy fess pécsi olimpikon csap a fenekére. Ám voltak egészen undorító hozzászólások is: egy férfi egyenesen az „I love ukrán kapitány” szöveggel szállt be az erkölcsi adok-kapokba utalva a közelmúlt súlyos tragédiájára, amikor a Hableány nevű kirándulóhajó számos dél-koreai turistát, köztük gyerekeket, teljes családokat vitt a hullámsírba.

A Blikk szerint úgy tudni, Kenderesi rácsapott a lány fenekére, ráadásul azonosítani sem tudta magát, akár milliós pénzbírságra is számíthat.

Pécsett teljes a csend

Vári Attila, a PSN Zrt. vezetője utolsó vizes vébével foglalkozó posztjában úgy fogalmazott: „Mi, pécsiek azonban méltán lehetünk büszkék Kenderesi Tamásra. A sok nehézség ellenére becsülettel helytállt. Büszkék vagyunk rád, Tomi!”

Méltán, hiszen a sérüléssel küzdő fiatal sportoló bronzérmet szerzett, ami rendkívül komoly sportteljesítmény, itt pedig még nyoma sem volt az éjszakai történéseknek. Igaz, Vári Attila pécsisége felől változatlanul komoly kétségeink vannak, hiszen még mindig nincs két hónapja, hogy pécsi lakcíme van.

Amit viszont lakhelyétől függetlenül talán joggal várhatnánk tőle vagy az általa vezetett PSN Zrt-től, hogy valamilyen formában állást foglaljon Kenderesi ügyében, vagy legalább annak adnák jelét annak, hogy tájékozódnak a rengeteg pécsit érdeklő ügyben. Ez azonban eddig sem a cég honlapján, sem a PSN vagy Vári hivatalos Facebook-oldalán nem történt meg.

Hoppál Péter viszont megnyilvánult a közösségi oldalán, nem is tennénk hozzá semmit:

Forrás: Barabás Béla