Augusztus végéig no-go zóna lesz a Jakabhegyi út

2019. július 29. 12:14 2019. júl. 29. 12:14

Július 30-tól a Jakabhegyi úton folytatódik az egyetemvárosi víziközmű-felújítás, a Tettye Forrásház tájékoztatása szerint közel 700 méter hosszan építenek új vezetéket, a munkálatok a nyár végéig eltartanak majd.

A szolgáltató tájékoztatása szerint javában zajlik a Kürt utca víz- és szennyvízhálózatának felújítása. Ezzel párhuzamosan július 30-án elkezdődik a több utcát magába foglaló, közel 200 millió forint értékű komplex korszerűsítés 2. üteme: a Jakabhegyi útra is felvonulnak a munkagépek, ahol augusztus végéig teljes szélességű szakaszos útzár lesz érvényben. A Tettye Forrásház és a megbízott kivitelező a mecsekoldali területek vízellátásának alapját szolgáltató Makár-töltővezeték cseréjét ügyezi: összesen 688 méter hosszan épül ki az új vízvezeték, amelynek egy része a Jakabhegyi út alatt fut.

A munkálatok miatt július 30-án 8 órától egymás után 4 ütemben, 50-60 méteres szakaszokban teljes szélességben lezárják a Jakabhegyi út 2-16. szám közti útszakaszt (I. Jakabhegyi út 2. – Balassa János kollégium bekötőútja; II. Jakabhegyi út 4-10.; III. Jakabhegyi út 10-16.; IV. Jakabhegyi út – Mikes Kelemen utca – Középmakár dűlő csomópontja)

Egy-egy szakaszon kb. egy hétig marad az útzár, ezt követően ideiglenesen helyreállítják az útburkolatot. A lezárással érintett ingatlanok megközelítése a célforgalom számára biztosított lesz. Az útzár a buszfordulót nem érinti.

A hegyoldalból jövők a Mikes Kelemen utca – Tiborc utca – Homok utca útvonalon tudnak eljutni a Szigeti útra. Az utcák mindkét irányba járhatóak lesznek (a Tiborc utca a Homok és Mikes Kelemen utca közti szakaszán). Mivel terelőútvonalként szolgál, a munkálatok ideje alatt a Mikes Kelemen utca két oldalán nem lehet majd parkolni. Az erre figyelmeztető jelzéseket július 29-én helyezik ki.

A szolgáltató úgy ütemezte a felújításokat, hogy a tanév kezdetéig lehetőség szerint befejeződjenek a forgalomkorlátozással járó munkák.

Forrás: pecsistop.hu